Kultura

Puls nekadašnje prestonice: Izložba fotografija "Dva vremena jedan grad"

Autor: Jovana Mladenović
16:30 | Sreda, 15 08 2018

Izložba fotografija "Dva vremena jedan grad" - Kragujevac, prestonica moderne Srbije, dva veka posle, viđen objektivom polaznika druge inkluzivne Foto radionice, prikazana je u Velikom parku. Pored toga, drugi specijalno dizajnirani foto panel postavljen je u Pešačkoj zoni i na njemu se nalaze najbolje fotografije članova Foto kluba Kragujevac nastale na ovogodišnjem Arsenal Festu.

Najbolji radovi nastali u protekla četiri meseca predstavljeni su javnosti na izložbi u Velikom parku. Zajedničke niti 16 izloženih fotografija su život, radost, ljubav i pulsiranje nekadasnje prestonice.

Reč je o projektu Foruma mladih sa invaliditetom koji je realizovan pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, sredstvima namenjenim za projekte u oblasti kulture. Besplatan kurs za sve polaznike organizovali su članovi Foto kluba Kragujevac koji su zainteresovanima omogućili da savladaju tehničke osnove kao i osnove fotografije. Radionica je trajala četiri meseca i u tom periodu nastalo je stotine sjajnih foto radova. 

Pored Velikog parka drugi specijalno dizajnirani foto panel postavljen je u Pešačkoj zoni. Tu se nalaze najbolje fotografije članova Foto kluba Kragujevac nastale na ovogodišnjem Arsenal Festu.