KulturaFoto: InfoKG

Sergej Trifunović: "Ako bih pričao o njoj, tad ni ona više ne bi bila ona, a ni ja ne bih bio ja"

Autor: InfoKG
17:00 | Subota, 25 02 2023

Glumac i pesnik Sergej Trifunović, sinoć je predstavio svoju knjigu „Stovarište“ u Galeriji SKC-a, na naučnopopularnom skupu „Žena i grad“.

Knjiga obuhvata i prozu i poeziju i pisana je tri godine. Na stranicama knjige se nalaze ilustracije dece koje je pesnik uvrstio u svoje delo.

Ovo je njegova prva knjiga i kako ističe, prvo delo treba da bude dato čitalačkoj publici, kao najviše ostvarenje, sa svim vrlinama i manama.

Knjigu karakteriše razbarušeni stil i slika koja je najbitnija u pisanoj reči, a najlepše misli i rečenice, uvek budu zapisane slučajno i neplanirano.

Sefgej Trifunović ističe da mu je pisanje najbolja terapija i da mu „provetrava dušu” i baš zato knjiga nosi naziv „Stovarište”, jer ima utisak da pisanjem skida sve što ga muči, kao da stovara teret.

Kako pesnik ističe veliki uticaj na njegovo delo ostavila su dela Laze Kostića i Čarlsa Bukovskog: „Svi mi dugujemo nekom nesto za ono što smo postali”.

Iako pominje mnoge ličnosti i gradove u knjizi, pesnik ističe da knjiga govori o njemu i šta u njegovom životu predstavljaju ljudi, gradovi i susreti.

Pesnik je i čitao neke od svojih pesama, a na sceni mu je društvo pravio i njegov verni pas.

Naučnopopularni skup „Žena i grad” u okviru kojeg je Sergej gostovao, organizovali su studenti master studija srpskog jezika i književnosti i radionice će se održavati još večeras i sutra. Ulaz je besplatan.