Kultura

Teatar priveo kraju uspešnu pozorišnu sezonu

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Subota, 23 06 2018

Knjaževsko-srpski teatar uspešnu pozorišnu sezonu završava večerašnjom izvedbom komada „Vrapčić“ na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu. Kragujevačko pozorište može se pohvaliti time da se za gotovo svaku predstavu tražila karta više, a nisu izostale ni nagrade.

Pozorišnu sezonu 2017/18 obeležile su premijere predstava „Četiri brata“, „Džast merid“,  „Boing boing“ i „Dvesta“, ali i gostovanja, učešća na festivalima, festivalske nagrade i, pre svega, posvećena pozorišna publika koja nas je inspirisala, podržavala i propratila do poslednje predstave, kažu iz Teatra.

U protekloj sezoni je održan i Dvanaesti JoakimInterFest čija je tema „Okean teatar“ okupila značajne pozorišne predstave iz zemlje i inostranstva.

Na Festivalu „Risto Šiškov“ u Makedoniji kragujevački glumci su osvojili tri nagrade - Isidora Rajković, Zdravko Maletić i Ivan Vidosavljević za uloge ostvarene u predstavi “Opet plače, al sad od sreće“; u Rusiji na festivalu „Most prijateljstva“   dodeljena je nagrada Sanji Matejić; na 54. Festivalu „Joakim Vujić“ nagradu je osvojio Zdravko Maletić; u Bugarskoj na Festivalu malih formi pobedila je predstava „Četiri brata“, a Zdravku Maletiću je dodeljena nagrada za najboljeg glumca.