Kultura

"The Kills" i "Morcheeba" na Arsenalu 08

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Četvrtak, 15 03 2018

Indi rok bend The Kills sviraće prvi put u Srbiji 21. juna na Main stage-u Arsenal festa 08. Organizatori su za publiku priredili još jednu poslasticu najavivši još i to da će na Main Stage-u kao hedlajneri 23. juna nastupiti Trip hop pioniri Morcheeba.

Prve večeri Arsenala, na Mainu će se ranije najavljenim Editorsima i Dub Inc, pridružiti harizmatična američka pevačica Alison Moshart i britanski gitarista Džejmi Hins, koji su pod imenom The Kills objavili pet albuma, zaključno sa sjajnim „Ash & Ice“ (2016), i pročuli se hitovima „Doing It To Death“, „Tape Song“, „URA Fever“, „Cheap And Cheerfull“...

The Kills su se upravo oglasili novom pesmom „List of Demands“, čiji je autor američki reper Sol Vilijams, naglasivši da su obrade „ključni kompliment, dokaz beskrajne ljubavi i poštovanja prema delu drugog umetnika“.

Morcheeba pevačice Skaj Edvards i gitariste Rosa Godfrija će publici izvesti svoje brojne klasike, ali i stvari sa albuma “Blaze Away”, koji bi trebalo da se pojavi 1. juna. Morcheeba je od osnivanja 1995. godine prodala preko deset miliona primeraka svojih devet albuma, a poznati su po globalnim hitovima kakvi su “Otherwise” “Enjoy the Ride”, “Blindfold”, “Blood Like Lemonade”, “Over And Over”, “Rome Wasn’t Build In a Day”...

Komplet ulaznica za tri večeri Arsenal Festa 08 od danas staje 2.500 dinara. Organizatori najavljuju i pojedinačne ulaznice koje će za svako veče posebno koštati 1.500 dinara. Prodaja ide preko mreže Eventim, u Domu omladine Kragujevca i na blagajni Pozorišta za decu u Kragujevcu.