Kultura

Ulaznica samo 100 dinara: Nagrađivana predstava "Četiri brata" u Teatru

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Petak, 01 06 2018

Predstava „Četiri brata”, koju je po tekstu Radovana Tišme režirao Dragan Jakovljević, biće izvedena sutra od 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru. S obzirom na to da je reč o prvoj predstavi na ovomesečnom repertoaru, cena ulaznice je samo 100 dinara.

Komad Knjaževsko-srpskog teatra "Četiri brata" proglašen je za najbolju predstavu 29. Festivala malih pozorišnih formi i 8. NETA festivala u bugarskom gradu Vraca, a Zdravko Maletić za najboljeg glumca. Detaljno OVDE.

Komad "Četiri brata", kao priča o odumiranju sela i raslojavanju jedne porodice, postaje sveopšta metafora o izumiranju čitavog naroda; sudbina jedne porodice koja muči muku sa sopstvenom prošlošću postaje priča o našoj stvarnosti, o nesposobnosti pojedinca da se suoči sa istinom o sebi i sopstvenoj budućnosti.

Glumac Knjaževsko-srpskog teatra Zdravko Maletić, za ulogu Miroslava u predstavi "Četiri brata" dobio je jednu od četiri ravnopravne glumačke nagrade na upravo završenom 54. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" u Novom Pazaru. Detaljno OVDE.

U predstavi igraju Ivan Vidosavljević, Zdravko Maletić, Dragan Stokić i Nenad Vulević.