SkverFoto: pixabay.com

Evo kako da vam kosa poraste za samo 7 dana! (VIDEO) (RECEPT)

Autor: J.M.
17:00 | Subota, 03 04 2021

Kosa vam ne može porasti preko noći, ali zato može za sedam dana! Čudotvorni serum osmislila je Instagram influenserka predivne kose.

U normalnim uslovima kosa raste maksimalno dva centimetra mesečno, međutim ukoliko želite da joj ubrzate rast ili vam ona stalno puca po krajevima, možete da napravite serum za koji modna blogerka Fara Dukej tvrdi da je čudotovran. Njoj je, za samo nedelju dana, kosa porasla dva centimetra! Ako je vaša kosa kvalitetnija, može narasti čak i do četiri centimetra!

Sve što vam je potrebno za ovaj serum jeste ulje bundeve i eterično ulje mente ili nane.

Recept

Pripremite serum, tako da ulje bundeve bude baza u koju ćete dodati svega nekoliko kaрі ulja mente. Zagrejte ovu mešavinu na pari, a potom je toplu utrljajte u kožu glave, lagano masirajući. Nakon toga očešljajte kosu, upotrebite masažer za glavu i masirajte od pet do sedam mihuta. Ako ipak nemate masažer, pokušajte prstima jer tako ubrzavate cirkulaciju. Kada završite možete oprati kosu odmah ili nakon prespavane noći, izbor je je na vama. Serum koristite svakog dana tokom jedne nedelje. 

Ulje bundeve sadrži masne kiseline, vitamin B i druge esencijalne nutrijente potrebne za rast kose, a ulje mente stimuliše i podmlađuje folikule koje su zaslužne za rast zdrave dlake.

A evo kako to radi Farah..

Izvor : telegraf.rs