Skver

Hrana koja ubrzava metabolizam

Autor: infokg.rs
14:20 | Nedelja, 04 10 2015

Sa 14 kalorija u 100 grama sveže namirnice, celer je ubedljivi šampion u skupini niskokalotičnog korenastog povrća, te ga možete konzumirati u neograbičenim količinama. Zbog jedinstvenog sadržaja kalijuma i natrijuma, celer ima i diuretička svojstva. Poseduje eterična ulja pa deluje antibakterijski u sluznicama creva i mokraćnih puteva.

Paradajz, po komadu ima 22 kalorije, a sadrži likopen, antioksidans koji se retko nalazi u drugim namirnicama te velike količine kalijuma, vlakana i vitamina C. Paradajz u sebi ima puno vode, pa tako sprečava osećaj gladi. Inače bogat je kalijumom, čime unosi ravnotežu u prehranu, a kalijum pomaže i kod nadutosti.
metabolizam CollageGrejpfrut sadrži enzime za koje se smatra da podstiču proces probave i proces razgradnje masnoća. Odličan je izvor vitamina C i dobar izvor vitamina A koji jačaju imuni sistem. Takodje, grejp je dobar izvor pantetonske kiseline (vitamin B5), a ova voćka zavisno od veličine, ima oko 80 kalorija.

Krastavac od 200 grama ima oko 20 kalorija, zbog toga je odličan izbor za zdravo mršavljenje. Crveni luk je takodje bogat antioksidansima i ujedno smanjuje nivo holesterola.