SkverFoto: pixabay.com-ilustracija

Kako možete da saznate šta sve Gugl zna o vama? (VIDEO)

Autor: InfoKG
16:30 | Ponedeljak, 27 11 2023

Svi znamo da se naši podaci prikupljaju svaki dan, posebno od strane tehnoloških giganta kao što je Gugl. Ali da li ste se ikada zapitali koliko informacija zaista imaju o vama?

TikTok video prikazuje tačno kako možete da saznate sve informacije koje Gugl ima o vama, piše N1.

TikTok korisnik @iorgoandlea je 2021. godine objavio kratak snimak na platformi koji pokazuje kako možete da saznate koje podatke Gugl ima o vama.

Gugl svoje podatke o vama čuva da bi „bolje optimizovao“ iskustvo za vas i „učinio da (njegove) usluge bolje funkcionišu za vas“.

 

Na stranici se objašnjava da „Gugl čini vaše oglase korisnijim na Gugl uslugama (kao što su Pretraga ili YouTube), kao i na veb-sajtovima i u aplikacijama koje prikazuju oglase u saradnji sa Guglom“.

"Oglasi su zasnovani na ličnim podacima koje ste dodali na svoj Google nalog, podacima oglašivača koji su partneri sa Guglom i Guglovoj proceni vaših interesovanja. Izaberite bilo koji faktor da biste saznali više ili ažurirali svoja podešavanja", poručili su iz Gugla, prenosi Oslobođenje.

Gugl obećava da nikada neće prodati vaše podatke, a kompanija kaže da ih koristi da „učini oglase relevantnim“ dok ste na mreži – ali to čini bez predaje vaših podataka oglašivačima.

A ako vam se zaista ne sviđa, uvek možete da isključite personalizaciju Gugl oglasa. Tu opciju možete pronaći na istoj stranici sa podešavanjima oglasa na kojoj ćete pronaći svoje podatke.

Izvor: N1