SkverFoto: yt/printscreen

Nepoznate činjenice o kultnoj seriji "Sopranovi"

Autor: InfoKG
16:00 | Sreda, 17 04 2024

Kad je u pitanju jedna od najpoznatijih televizijskih serija svih vremena, "Sopranovi", iznenađenja su uvek na dohvat ruke, čak i za najveće fanove. Evo nekoliko zapanjujućih činjenica koje možda niste znali o ovom remek-delu.

1. Ko će biti Toni Soprano?

Kad je Dejvid Čejs, tvorac serije, počeo da razvija "Sopranove", ni sam nije znao kuda će priča odvesti lika Tonija Soprana. Kako bi pronašao savršenog glumca za ovu kompleksnu ulogu, razmatrana su samo tri imena: Džejms Gandolfini, Majkl Rispoli (poznat po ulozi Džekija Aprila) i čak muzička ikona, Brus Springstin. Na kraju je Gandolfini osvojio ulogu, što je bio ključni potez jer je Čejs želeo da serija ima tamniju notu.

2. Mafijaški pečat odobrenja

Kada je u pitanju autentičnost, "Sopranovi" su izvukli inspiraciju iz stvarnog sveta mafije. Nekoliko pravih mafijaša je bilo impresionirano Tonijevom pojavom u bade mantilu, ali su bili strogi kad je u pitanju modni izbor - "Don ne nosi šorts", rečenica koja je postala kultna u seriji.

3. Glas iznad

Jedna od najupečatljivijih scena u seriji je ona u kojoj Toni Soprano razgovara s Bogom u svom snu preko telefona. Šta je još zapanjujuće? Glas Bogu pripada nikom drugom do Dejvidu Čejsu, autoru serije, koji je odlučio da doda ličnu notu u ovu intenzivnu scenu.

4. Od pravog mafijaša do glumačke slave

Toni Siriko, koji je briljirao kao Poli Galtijeri, nije stran svetu mafije. Pre nego što je stupio na scenu Holivuda, Siriko je bio u kontaktu sa zakonom čak 28 puta. Njegova autentičnost i iskustvo doneli su dodatnu dubinu i verodostojnost njegovom liku u seriji.

"Sopranovi" su definitivno ostavili neizbrisiv trag u svetu televizije, a ove činjenice samo su mali uvid u kompleksnost i genijalnost iza kulisa ovog remek-dela.