SkverFoto: pixabay.com-ilustracija

Prodaju se izgubljeni koferi za 234 dinara?

Autor: InfoKG
16:30 | Utorak, 20 02 2024

Na Fejsbuku se pojavila stranica koja nosi naziv "Izgubljeni prtljag prodajemo za 234 dinara", piše b92.net.

Sve objave na ovoj stranici su postavljene u toku jednog dana, a na fotografijama se nalaze koferi na kojima stoji žuta nalepnica sa natpisom "Schiphol izgubljeni prtljag 234 dinara". Inače, Shiphol je amsterdamski aerodrom, a u objavi se dodaje da se "zbog istovarivanja aerodromskog skladišta prodaje prtljag izgubljen pre šest meseci'".

"Nema aukcije! Izgubljeni prtljag prodajemo za 234 dinara", navodi se u objavama.

Ipak, sudeći po komentarima ispod njih, reč o još jednoj internet prevari u nizu.

Naime, među utiscima "srećnih kupaca" kofera nalaze se nepravilno napisani komentari, poput jednog u muškom rodu pod imenom Marina i ostalih sumnjivih detalja (poput ponavljanja istih komentara), zbog čega je izvesno da se radi o prevari. Navodni kupci su navodno u koferima pronalazili vredne stvari poput laptopova, ajpeda i slično.

"Verovatno sam imao najviše sreće, u koferu sam imao Dyson stajler, Macbook Pro, parfem i sat. Još uvek sam u šoku. Veoma sam zadovoljan i preporučujem svima da naruče", glasio je jedan komentar, dok je drugi korisnik Fejsbuka sarkastično to propratio rečima:

"Marina je imao najviše sreće i veoma je zadovoljan".

"Hvala vam puno na ovoj prilici. Sanjao sam o fotoaparatu dugi niz godina, a evo otvaram kofer, u njemu fotoaparat i torbe. Hvala vam puno", bio je još jedan od komentara.

Ovo nažalost nije jedina takva stranica, već se na Fejsbuku može naći i još jedna slična koja navodno prodaje izgubljeni prtljag sa aerodroma u Sarajevu.

Ovim putem upozoravamo sve da se lepo upute pre nego što odluče da nešto poput ovakvih stvari naručuju sa interneta, kako ne bi naseli na prevaru.

Izvor: b92.net