SkverFoto: facebook.com/zuck

Stiže Facebook "za pričalice"?

Autor: J.M.
18:00 | Sreda, 17 02 2021

Zakerberg sprema potpuno novu aplikaciju, Facebook "za pričalice", piše telegraf.rs

Nezvanične informacije sugerišu da je Facebook svojim softverskim inženjerima naložio da počnu sa radom na aplikaciji koja će biti slična Clubhouse-u...

Nakon što je nedavno gostovao u četu, na kod nas ne toliko poznatoj onlajn platformi Clubhouse, šef Facebooka Mark Zakerberg je, prema nezvaničnim informacijama, rešio da ono što ta aplikacija nudi korisnicima primeni na "fejsu".

Clubhouse je relativno nova aplikacija, koja se pojavila 2020. godine. To je audio čet platforma čiji korisnik može da postane samo onaj ko dobije poziv od nekoga ko je već koristi.

Iz Facebooka su već stizale informacije da se radi na rešenjima koja bi korisnicima ponudila nove načine komunikacije, a sada kao nastavak te priče dolazi vest da je reč o audio formatu, koga Facebook planira da primeni u okviru svojih usluga i aplkacija, prenosi telegraf.rs

Nezvanične informacije sugerišu da je Facebook svojim softverskim inženjerima naložio da počnu sa radom na aplikaciji koja će biti slična Clubhouse-u. Rad na projektu je na samom početku, pa će sigurno proći dosta vremena dok se ne pojavi prva "upotrebljiva" verzija aplikacije.

Inače, sam Clubhouse je za kratko vreme uspeo da izazove brojne kontroverze, budući da se sadržaji ne platformi ne moderiraju, odnosno da ne postoji nikakva kontrola onoga što korisnici objavljuju. I pored toga, nova mreža je, između ostalih, privukla brojne poznate ličnosti, pa su se na njoj našli Opra Vinfri, Ešton Kučer, reper Drejk i, neizostavni, Ilon Mask.

Izvor : telegraf.rs