SkverFoto: pixabay.com-ilustracija

Titanik II: Oživljavanje legendarnog broda za novo putovanje kroz vreme

Autor: InfoKG
16:00 | Četvrtak, 18 04 2024

Nakon više od decenije pauze, čini se da je Titanik spreman za svoj drugi čin. Australijski milijarder Klajv Palmer, čiji je san bio da oživi legendu broda Titanika, ponovo je pokrenuo svoj ambiciozni projekat – Titanik II!

Priča o Titaniku II počela je davne 2012. godine, kada je Palmer prvi put predstavio svoju viziju svetu. No, kao što često biva s velikim idejama, put nije išao tako glatko. Nakon početnog zamaha, projekat je privremeno stavio na čekanje, ali 2018. godine, Palmer je ponovno zavirio u dubine svoje mašte i odlučio je da san još uvek pluta.

A sada, svežim razvojem događaja, Palmer je ponovno zakoračio prema oživljavanju ovog legendarnog projekta. Njegova kompanija, Blue Star Line, ima ambiciozne planove za dovršetak izgradnje replike ovog broda. Cilj im je zaploviti morem u junu 2027. godine.

Titanik II neće biti samo replika slavnog broda iz prošlosti. Planira se da bude modernizirana verzija s visokim standardima sigurnosti, ali istovremeno će zadržati sjaj i eleganciju originalnog Titanika. Putovanje ovim luksuznim brodom biće putovanje kroz vreme, pružajući putnicima priliku da iskuse čaroliju okeanske plovidbe kakva je bila pre više od veka.

Ovaj projekat ne samo da će oživeti sećanje na Titanik, već će i dati priliku novim generacijama da dožive nešto što se smatralo izgubljenim u vremenu. Dok se Titanik II priprema za svoje novo putovanje, svet s nestrpljenjem čeka da ponovo vidi povratak ovog broda na svetske vode.