SportFoto: dansporta.rs - AK Šumadija

AK "Šumadija" poziva najmlađe na besplatni kamp DAN SPORTA na “Čika Dači”

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 24 05 2024

Jednodnevni kamp pod nazivom “Dan sporta” sa temom “Atletika kao bazični sport svih sportova” biće organizovan sutra od 9 sati na stadionu “Čika Dača”, u organizaciji Atletskog kluba “Šumadija”. Tokom kampa biće održani bazični trening ateltike, predavanja poznatih Kragujevčana, ali i takmičenje učesnika. 

Cilj kampa je da se najmlađima, kao i roditeljima, predstavi važnost i značaj bavljenja sportom, sa akcentom na Kraljicu Sportova - Atletiku, kao bazični sport. Ideja kampa je potekla iz razgovora sa predstavnicima više različitih kragujevačkih sportskih klubova gde će se objediniti zajednička misao i kroz prizmu Sporta kao načina života uticati na najmlađe sugrađane da sami izaberu svoj omiljeni sport”, saopšteno je iz Ateltskog kluba Šumadija”.

Okupljanje učesnika kampa je sutra u 9 sati ispred stadiona “Čika Dača”. Pokazni bazični trening atletike koji se može koristiti u svakom sportu biće održan od 9:30 sati. 

Potom će od 10 sati početi i predavanja poznatih Kragujevčana. Otvoriće ih fizioterapeut sportske medicine, koji će govoriti o prevenciji učestalih deformiteta i povreda kod dece.  

U 10:15 sati predavanje će održati Marko Vasić, direktor za trčanje i razvoj omladinske atletike pri Evropskoj Atletskoj Federaciji (IAAF).

Posle njega, u 10:30 sati planirano je predavanje Marijane Veljović, najpriznatijeg ženskog svetskog teniskog sudije.

Od 10:45 sati biće održano predavanje Milutina Stefanovića, evropskog prvaka i učesnika Olimpijskih igara u streljaštvu. 

U okviru Dana sporta od 11 sati biće organizovano takmičenje za najmlađe na stadionu “Čika Dača”.  

Na kraju jednodnevnog kampa za učesnike su pripremljeni osveženje, pokloni i promo materijala…