SportFoto: AK Park

Atletičari Radničkog i Parka osvojili tri medalje na finalu Kupa Srbije

Autor: InfoKG
14:15 | Utorak, 13 06 2023

Na finalu Kupa Srbije za seniore održanom u Kraljevu proteklog vikenda, nastupili su atletičari AK Park i AK Radnički. Atletičari ova dva kluba dostojno su predstavljali svoj grad i pored brojnih povreda i odsustva velikog broja takmičara uspeli da osvoje tri medalje.

Dve medalje za atletski klub Park osvojio je Aleksa Ratinac u disciplinama troskok, sa ličnim rekordom od 15,17 metara, i skoku udalj gde se okitio bronzanom medaljom skočivši 7,15 metara. Bronzanu medalju za AK Radnički osvojio je Luka Pantelić u trci 110 metara sa preponama. 

U finale Kupa iz AK Park kvalifikovali su se i Milan Mladenović i Jovan Živković. Mladenović je ostvario norme za čak tri discipline (troskok, skok udalj i 110m prepone). Međutim, povreda u samim kvalifikacijama ga je sprečila da se takmiči na svom nivou. Živković je klub predstavljao u disciplinama bacanje diska i bacanje kugle.

Što se tiče takmičara AK Radnički, atletičari ovog kluba takmičili su se u disciplini skok udalj, u kojoj je Luka Pantelić zauzeo šesto mesto, kao i u štafeti 4x100 metara u kojoj su zauzeli peto mesto. Bez plasmana u disciplini skok udalj ostao je Nemanja Dimović, pošto nije uspeo da zabeleži ispravan skok.

Andrija Lazić je zauzeo sedmo mesto u disciplini 400m sa preponama. Štafetu 4x100m trčali su Mladen Radosavljević, Ognjen Popović, Rastko Radović i Luka Pantelić. U Štafeti na 4x400m Mladen Radosavljević, Andrija Lazić, Rastko Radović i Luka Pantelić, su u neverovatnoj trci zauzeli treću poziciju, medjutim zbog, sudijama znanog razloga, štafeta je diskvalifikovana.

Kod dama, Magdalena Stevanović po jako teškim vremenskim uslovima i u veoma jakoj konkurenciji zauzela je šesto mesto u skoku udalj, dok je Marta Đordević završila kao deseta u troskoku.

Povrede i prehlade su jako oslabile ekipu, nisu nastupili u najjačem sastavu, ali su itekako zadovoljni nastupom mladih atletičara.