SportFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Član RK "Kragujevac" Milan Marić veteranski ŠAMPION sveta u rvanju

Autor: InfoKG
10:00 | Petak, 27 10 2023

Član Rvačkog kluba “Kragujevac”, Milan Marić osvajio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za veterane u Diviziji B do 45 godina u Grčkoj. 
Milan Marić je rezultatom 9:5 osvojio treću titulu veteranskog prvaka sveta za redom, a četvrtu u karijeri. 

Naglasio je da je prošle godine nastupao za “Radnički”, a ove za „Kragujevac“. Izrazio je nadu da će i sledeće godine ostvariti saradnju sa ovim klubom i ostati u Kragujevcu.

Za Marić, generalnog sekretara Rvačkog saveza Centralne Srbije, Nenada Miljojkovića i trenera Rvačkog kluba „Kragujevac“, Nenada Živojinovića, priređen je prijem u Skupštini grada. 

“Ponosni smo na dugogodišnju saradnju sa rvačkim klubovima kojima je Grad Kragujevac uvek pružao podršku u nabavci opreme i obezbeđivanju svega što je potrebno kako bi imali vrhunske takmičare. Prilika da ugostimo osvajača svetskog zlata ujedno je i način da deci skrenemo pažnju na uspešne sportiste i podstaknemo ih da biraju sport i zdravlje. Trudićemo se i dalje da našim rvačima obezbedimo sve uslove koji su im potrebni za osvajanje ovakvih odličja”, poručio je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović i podsetio da je urbanističkim planom koji uskoro treba da bude završen predviđena izgradnja specijalizovane sale za borilačke sportove.

Rvački klub “Kragujevac” trenutno se bori za ulazak u četiri najbolje ekipe za Super ligu Srbije.