SportFoto: FK Radnički 1923

FK Radnički 1923 slavio na Čika Dači

Autor: InfoKG
20:22 | Subota, 11 11 2023

Fudbaleri Radničkog ostvarili su pobedu na svom terenu u 14. kolu MozzartBet Superlige Srbije. Oni su slavili protiv Voždovca rezultatom 3:0.

Tri puta su fudbaleri Radničkog 1923 gubili od Voždovca prošle sezone, ali je danas došao kraj ovom neslavnom nizu. Ekipa trenera Feđe Dudića je još jednom sjajnom partijom razgalila srca ne preterano brojne publike na stadiona “Čika Dača” i ubedljivim trijumfom nad voždovačkim “zmajevima” napravila dugo čekani iskorak u gornji deo tabele. Blistao je trostruki strelac Milan Vidakov, koji je “het-trikom” izbio na čelo klupske liste strelaca i stavio trenera Dudića na slatke muke kada je reč o izboru centralnog napadača.

Prilika da se revanširaju vodžovačkim “zmajevima” za tri pretrpeljna poraza u prošloj sezoni, ali i da se etabliraju među prvih osam ekipa na tabeli, stvorili su kod izabranika trenera Feđe Dudića snažan voljni momenat, koji je bio primetan od trenutka kada je lopta prvi put pošla sa centra igrališta.

“Crveni” su današnjim trijumfom, trećim u nizu, konačno izbili u gornji deo tabele i trenutno su na šestoj poziciji sa 18 osvojenih bodova, koliko su sakupili i njihov današnji rival Voždovac i lučanska Mladost.

Strelac za "crvene" bio je Milan Vidakov koji je gol protivnika pogađao u 3, 19 i 73 minutu.

Ovom utakmicom Kragujevčani su zaključili prvi deo superligaške trke. Sledi dvonedeljni predah u prvenstvu usled obaveza reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a takmičenje u Mocart Bet Superligi nastavlja se 25. novembra, kada će “crveni” u okviru 16. kola ugostiti ove sezone značajno pojačanu ekipu Novog Pazara.

Izvor: FK Radnički 1923