SportFoto: FK Radnički 1923

Fudbaleri Radničkog dočekuju ekipu Železničara

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 12 03 2024

Kragujevčani će u sutra od 14 časova na svom stadionu “Čika Dača” odmeriti snage sa još jednim “davljenikom”, ekipom Železničara iz Pančeva, u utakmici 25. kola Mocart Bet Superlige, u kojoj će puleni trenera Feđe Dudića pokušati da produže neverovatan niz od šest uzastopnih trijumfa i da se osvajanjem nova tri boda dodatno učvrste u gornjem delu tabele.

Kragujevčani su posle pet uzastopnih trijumfa na startu prolećnog dela Mocart Bet Superlige došli u poziciju da sa beogradskim Čukaričkim vode bitku za četvrto mesto na tabeli, koje garantuje izlazak u međunarodne vode.

Uprkos maksimalnom bodovnom učinku u prvih pet prolećnih kola, čime se ne može podičiti ni vodeći Partizan, niti njegov “večiti” rival Crvena zvezda, i najdužoj seriji pobeda u istoriji superligaških učešća, Kragujevčani se ne uznose previše, već se u savršenom miru pripremaju za naredne prvenstvene izazove.

"Ovi rezultati nisu plod slučajnosti, već su deo jednog dugoročnog procesa, rada i truda koji smo uložili u prethodnom periodu. Mislim da smo zahvaljujući ovim dobrim rezultatima izgradili pobednički karakter i uveren sam da nam tek predstoje velike stvari. Kao što surfer kada uhvati talas, on ne silazi i ne popušta, tako ćemo i mi nastojati da produžimo ovu seriju pobeda. Važno je samo da ostanemo čvrsto na zemlji, da ćutimo i radimo i pustimo da ostvareni rezultati govore umesto nas", poručuje šef struke kragujevačkog superligaša Feđa Dudić, koji se posle odrađene suspenzije na prethodnom gostovanju u Surdulici vraća na klupu “crvenih”.

Zanimljivo je da je trener Dudić svoj debi na klupi Radničkog imao upravo protiv Železničara u utakmici u kojoj su Kragujevčani slavili rezultatom 2:0. 

Kada je reč o rivalu, Pančevci su posle samo jednog osvojenog boda u prva četiri prolećna kola, prošlog vikenda uspeli da dobiju niški Radnički kod kuće (3:2), čime su podigli nivo samopouzdanja i poboljšali sebi izglede u borbi za očuvanje superligaškog statusa. Predvođena trenerom Nebojšom Petrovićem, koji je poput Dudića pristalica ofanzivnog fudbala i igre na gol više, uz par prekaljenih superligaških igrača u svojim redovima, Železničar je ekipa koja uprkos ne baš sjajnim rezultatima i krajnje nezavidnom položaju na tabeli zaslužuje maksimalan respekt.

"Železničar je jedna jako kvalitetna ekipa, sa dosta dobrih i iskusnih pojedinaca u svojim redovima, koja pod vođstvom mog kolege Petrovića pruža sve zapaženije partije. Promenili su sistem igre, igraju prilično ofanzivno i konstantno vrše pritisak na zadnju liniju protivnika, što je za svaki respekt. Pobedom nad niškim Radničkim su se psihološki digli i stekli dodatno samopouzdanje pred utakmicu sa nama, tako da nam sigurno neće biti nimalo lako domoći se novih bodova", konstatuje Dudić.

Osim teže povređenog Milana Vidakova, koji se uspešno oporavlja nakon operacije kolena, i iskusnog Nemanje Tomića, čiji se povratak na teren očekuje posle reprezentativne pauze, svi ostali igrači biće na raspolaganju treneru Dudiću za predstojeći okršaj sa Pančevcima.

"Dosta nam znači to što možemo da računamo na sve igrače. Poznato je da nas posle reprezentativne pauze očekuje žestok ritam od pet utakmica u četrnaest dana, tako da nam je svaki igrač bitan za rotaciju", naglašava Dudić.

Ulaznice po jedinstvenoj ceni od 200 dinara za istočnu i zapadnu tribinu prodavaće se na sam dan utakmice na biletarnici iza južne tribine stadiona “Čika Dača”.

Izvor: FK Radnički 1923