SportFoto: FK Radnički 1923

IMT izbacio Kragujevčane iz Kupa Srbije

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 20 10 2022

Fudbaleri Radničkog 1923 osmu godinu zaredom završavaju takmičenje u Kupu Srbije već u uvodnoj rundi. Ovoga puta je koban po “crvene” bio lider Mozzart Bet Prve lige Srbije, beogradski IMT, koji je nakon devedeset minuta igre na stadionu Bežanije slavio sa 2:1.

U želji da rastereti deo prvotimaca i sačuva ih za predstojeći prvenstveni okršaj sa Kolubarom, strateg kragujevačkog tima Dejan Joksimović odlučio je da vodećoj ekipi drugoligaškog karavana suprotstavi kombinovani sastav. Tako su šansu od prvog minuta dobili rezervisti Marko Janković, Dragoljub Srnić, Đorđe Maksimović, Dušan Stoiljković, ali i nedavno oporavljeni Nikola Kovačević i Vojo Ubiparip. 

Prvo poluvreme proteklo je u znaku domaćina, koji je bio daleko bolji i konkretniji u odnosu na prilično anemične Kragujevčane. Pretili su fudbaleri IMT u nekoliko navrata, ali je mreža Radničkog 1923 do odlaska na odmor ipak ostala netaknuta.

Trgli su se Šumadinci u drugom poluvremenu, zaigrali onako kako to i priliči jednom superiligašu i naterali domaćina da povede malo više računa o svom golu. Golman IMT-a Milorad Kojić bio je na ozbiljnim iskušenjima posle udaraca Marka Jankovića i Filipa Ivanovića, ali je pokazao svoje golmanske kvalitete.

Zatresla se mreža domaćeg tima u 63. minutu, ali je pogodak Brazilca Evandra sudija Jakovljević poništio zbog ofsajda.

U jeku inicijative “crvenih”, u trenucima kada je gol IMT-a visio u vazduhu, sevnula je kontra domaćih preko Radočaja, koji se stuštio po desnoj strani kao munja, pre nego što je primorao golmana Radničkog 1923 Lazara Raičevića da vadi loptu iz svoje mreže.

Samo dva minuta kasnije još jedna kontra ekipe IMT-a, takođe preko Radočaja, koji se ovoga puta našao u ulozi asistenta Milošu Lukoviću za velikih 2:0.

Brazilac Evandro je u 81. minutu kaznio jednu od retkih grešaka golmana IMT-a Kojića i vratio Kragujevčanima nadu, koja je iskopnila desetak minuta kasnije, kada je sudija Jakovljević dao znak za kraj utakmice.

IMT će tako u osminu finala Kupa Srbije, dok Šumadincima ostaje da što pre zaborave na ovaj poraz i posvete se pripremama za predstojeću prvenstvenu utakmicu sa Kolubarom. 

Izvor: FK Radnički 1923