SportFoto: KK Junior

Karatistima Juniora 10 medalja u Beočinu

Autor: Branko Vukašinović
13:30 | Četvrtak, 16 05 2019

Karatisti kluba “Junior” osvojili su ukupno 10 medalja, tri zlatne, dve srebrne i pet bronzanih na Kupu Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore i Dunav kupu, u Beočinu kod Novog Sada.  

U Beočinu kod Novog Sada proteklog vikenda su održana dva takmičenja Kup Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore i Dunav kup. 

Na Kupu Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore nastupilo je troje takmičara iz Karate kluba “Junior”, a bronzanom medaljom se okitila Katarina Simić u borbama.

Iz Karate kluba “Junior” na Dunav kupu učestvovalo je 10 takmičara, koji su osvojili devet medalja, tri zlatne, dve srebrne i četiri bronzane.  

Zlato je pripalo Katarini Simić, Sofiji Tmušić i Eleni Aleksopoulos, srebro su osvojili Tadija Tomašević i Ana Vićentić, dok su bronzane medalje pripale Marku Smoloviću, Dušanu Trajkoviću, Petru Đokiću i Aleksi Markoviću.

Turnir u Beočinu bio je ujedno i poslednja provera karatista Juniora pred Balkansko prvenstvo, koje će biti održano od 30. maja do 3. juna u Banjaluci. 

Ovo je bila dobra provera forme, a ujedno i najava dobrih rezultata na Balkanskom prvenstvu. Glavni aduti za medalјe su Simić Katarina, Tmušić Sofija, Marko Smolović, Aleksopulos Elena i Vićentić Ana, ali i mlađi neiskusni imaju kvaliteta za iznenađenje i medalјe”, zaključio je trener KK “Junior”, Velјko Smolović.