SportFoto: Facebook/Extreme sports club `Kragujevac`

Klub ekstremnih sportova Kragujevac trijumfovao na Zlatiboru

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Utorak, 04 08 2020

Članovi Kluba ekstremnih sportova Kragujevac trijumfovali su na Međunarodnoj trci u planinskom biciklizmu, u disciplini downhill, na Torniku, odnevši pobedu u sve tri kategorije. Pobedu kragujevačkom klubu doneli su senior Bojan Manojlović, junior Dušan Pavlović i masters Marko Pavlović. 

Takmičenje ovog tipa je jedno Srbiji i održava se svake godina na Zlatiboru. Reč je o najekstremnijoj disciplini u planinskom biciklizmu, tzv. spust (downhill). Članovi Kluba ekstremnih sportova Kragujevac, koji se na biciklističkim trkama takmiče za Biciklistički klub “Radnički”, pobedili su u sve tri kategorije. Kod seniora Bojan Manojlović, kod juniora Dušan Pavlović i kod mastersa Marko Pavlović. Staza je bila duga oko 3 kilometra, veoma strma i ekstremno zahtevna”, izjavio je za InfoKG Marko Pavlović.

Iz Kluba ekstremnih sportova Kragujevac poručuju da im je ovo prvo takmičenje u sezoni, jer su sve trke zbog Korona virusa odložene ili otkazane. Dodaju i da će se shodno odličnom početku, potruditi da u ostatku sezone budu što bolji.

Galerija slika