SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog poraženi u dramatičnoj završnici

Autor: InfoKG
10:30 | Nedelja, 10 12 2023

Ekipa Vršca pobedila je Radnički u hali Jezero, rezultatom 79:84 (16:26, 17:25, 16:11, 30:22).

Gosti su držali konce u svojim rukama sve vreme tokom prvog poluvremena. Kragujevčani su se mučili u napadu u prvoj četvrtini i prve poene postigli tek u 4. minutu meča. Uspeli su čak da svedu minus na pristojnih – 10 na kraju prvog dela igre. Međutim, u narednih 10. minuta Vrščani pojačavaju tempo i na poluvremenu imaju ogromnih 18 poena prednosti.

Ništa se novo nije desilo i na startu treće deonice. Gosti brzo stižu do maksimalnih +24 i tada su se svi prisutni oprostili od pobede. Košarka ne bi bila kraljica kolektivnih sportova kada ne bi donela pregršt uzbuđenja čak i kada je preokret u domenu naučne fantastike. Crveni iz minuta u minut smanjuju zaostatak i pred početak četvrte četvrtine stižu na – 13 (49:62). Vršac odbija svaki pokušaj domaćina da stigne do jednocifrene razlike i na 3 minuta do kraja povećava prednost na +17. U tom momentu, budi se Tray Croft i uz pomoć novopridošlog Lamonta Westa i iskusnog Đorđa Milosavljevića, smanjuje prednost Vrščana na svega 4 poena razlike. Radnički šalje goste na liniju slobodnih bacanja i brzim napadima pokušava da napravi potpuni preokret. Dva puta su Crveni imali šansu za izjednačenjem, ali su oba šuta iza linije 6.75, Crofta i Labovića, završila na obruču. Najbolji igrač utakmice, Lamar Nelson, je sa penala, postavio konačan rezultat meča.

MVP utakmice je predvodio svoj tim sa 30 poena, 7 skokova i 4 ukradene lopte. Veliku podršku je imao u Stefanu Simiću koji je upisao 18 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

Tray Croft je bio najbolji igrač Radničkog sa 25 poena. Na svom debiju u dresu kragujevačke ekipe, Lamont West je odigrao odličan meč sa 14 poena i 4 skoka i pokazao da na njega ozbiljno može da se računa do kraja sezone.

Izvor: SPD Radnički