SportFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Kragujevac bio domaćin državnog prvenstva Specijalne olimpijade Srbije u plivanju

Autor: InfoKG
10:30 | Ponedeljak, 26 02 2024

Na zatvorenom bazenu SPD Radnički održano je državno prvenstvo Specijalne olimpijade Srbije u plivanju za osobe sa smetnjama u razvoju. Manifestaciju je organizovao Kragujevački sportski klub „Pčelice“ za osobe sa posebnim potrebama, a učešće su uzeli takmičari iz 10 gradova Srbije.

Ovim takmičenjem već počinju pripreme za svetsko prvenstvo Specijalne olimpijade Srbije koje će se održati 2027. godine u Santijago de Čileu.

- Sport je lek za mnoge stvari, a za zdravlje najveći. Učešće dece u ovakvim manifestacijama, gde imaju priliku da se druže i upoznaju nove drugare iz raznih gradova puno znači za njihovu evoluciju u socijalnom razvoju, da sutra budu i zdraviji i bolji. Lokalna samouprava uvek podržava ovakve aktivnosti, u ovom slučaju na dva načina – ustupanjem na korišćenje bazena kao neophodne sportske infrastrukture i finansijskom potporom, budući da je KSK „Pčelice“ na godišnjem programu Grada Kragujevca, izjavio je Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca.

Predsednik KSK „Pčelice“, Nebojša Jevremović, istakao je da je najveća nagrada na ovakvim takmičenjima dečiji osmeh i da zbog toga u njima ne učestvuju uvek ista deca, već se stalno menjaju, kako bi svi dobili priliku da iskuse tu radost. 

- Kod nas se deci ne meri vreme, nego njihovo zadovoljstvo i sreća, naglasio je Jevremović.