SportFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Kragujevac na 12. Olimpijskim sportskim igrama učenika Srbije predstavlja 17 ekipa i 58 pojedinaca

Autor: InfoKG
15:30 | Četvrtak, 23 05 2024

Za ekipe i pojedince kragujevačkih osnovnih i srednjih škola koji su se plasirali na 12. Olimpijske sportske igre učenika Republike Srbije u Novom Sadu i nastavnike fizičkog vaspitanja koji su ih pripremali, u zgradi Gradske uprave organizovan je ispraćaj. 

- Ovo je do sada najveći uspeh naše dece kada je u pitanju broj takmičara koji su se kvalifikovali na Olimpijske sportske igre učenika Srbije, sada već tradicionalnu manifestaciju koja mladima pruža šansu da još više napreduju u sportu, ali pre svega da budu zdraviji i srećniji. Cilj ovakvih takmičenja nije samo da deca osvoje medalju, već i da zavole sport, treniraju, sklapaju nova prijateljstva, a ako sutra odluče da se sportom i bave, predstavljaju svoj grad i državu na najbolji mogući način, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović. 

Podsetivši da lokalna samouprava finansira godišnje programe Saveza za školski sport Kragujevac, on je poručio da će Grad Kragujevac nastaviti da podržava ovakve i slične aktivnosti i pomaže roditeljima naših đaka da ih odlasci na takmičenja što manje koštaju.

Predsednik Saveza za školski sport Kragujevac, Dragan Đorđević, kaže da je u Kragujevcu učestvovalo 7862 učenika iz osnovnih i srednjih škola koji su se takmičili u raznim sportovima. 

- Iza nas je duga sportska sezona koja je trajala 72 takmičarska dana i sada odlazimo na samu završnicu gde Kragujevac predstavlja 17 ekipa i 58 pojedinaca, itakao je Đorđević, ukupno 172 učenika i 42 profesora fizičkog vaspitanja koji su te pojedince i ekipe vodili.