SportFoto: SPD Radnički

Kragujevčani pali u završnoj deonici

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 12 11 2020

I sa trećeg ovosezonskog gostovanja košarkaši Radničkog vraćaju se praznih ruku. Ovoga puta Kragujevčani su poraženi od ekipe OKK Beograda u zaostaloj utakmici šestog kola Košarkaške lige Srbije, rezultatom 91:101. 

Iako oslabljeni neigranjem Andreje Stevanovića i Stefana Đorđevića, izabranici trenera Igora Todorovića uspešno su parirali izuzetno motivisanom domaćinu pune tri četvrtine, ali su usled opterećenosti ličnim greškama počeli da posustaju u završnoj deonici, što su popularni „klonferi“ iskoristili da dođu do svog trećeg trijumfa u sezoni.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Stojadinović sa 24 postignuta poena. Sledili su ga Mihailo Mušikić sa 18, Mladen Vujić sa 17, Nikola Đurišić sa 16 i Luka Paunović sa 11 poena.

U ekipi Radničkog napadački najraspoloženiji bio je Ivan Nedeljković sa 22 poena, kapiten Raško Katić ubacio je 19, Matija Popović 17, uz 11 skokova, Filip Dumić je zastao na 16 postignutih poena, a Đorđe Milosavljević na 13.

Već u subotu Kragujevčane očekuje novo gostovanje, ovoga puta ekipi Pirota, koja je u prvih sedam kola ostvarila samo dva trijumfa.

Izvor: SPD Radnički