SportFoto: Igor Milakov

Kragujevčani uspešni na prvenstvu Srbije u powerlifting-u, u planu KLUB SNAGE u našem gradu

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Nedelja, 10 06 2018

Na nedavno održanom državnom prvenstvu Srbije u powerlifting-u iz Kragujevca su se takmičila trojica momaka, Lazar Belošević, Filip Nikolow i Đorđe Đorđević. Nastupajući neđu članovima Kluba dizača tegova „Dinamo“, zajedno su sa takmičenja odneli najveći pehar kao najtrofejniji i najuspešniji klub. U planu je otvaranje kluba snage u našem gradu.

Na prvenstvu održanom u Pančevu je nastupilo više od 100 takmičara iz gotovo svih powerlifting klubova Srbije. 

Drzavno prvenstvo Srbije u powerlifting-u održano je 26. i 27. maja u prostorijama Crossfit kluba „Gvožđar“, a organizator je bio KDT "Dinamo".

Klub dizača tegova „Dinamo“ je nastupio sa 15 takmičara, od kojih trojica Kragujevčana, koji su zajedno sa takmičenja odneli najveći pehar kao najtrofejniji i najuspešniji klub.

Rezultati Kragujevčana

Lazar Belošević – Treće takmičenje u poslednjih 6 meseci i treća medelja. Nakon srebra na medjunarodnom Gala kupu u Nišu i na Slovenia open-u u Ljubljani, vog puta osvojio je bronzanu medalju u kategoriji seniora do 105 kg. Rezultati: 215 kg čučanj, 150 kg ravni potisak sa klupe i 280 kg mrtvo dizanje. 

U planu je otvaranje kluba snage u našem gradu.

Filip Nikolow - debitant u ovom sportu, u kategoriji seniora do 83 kg osvojio je 5. mesto. Rezultat: čučanj 145 kg, ravni potisak sa klupe 120 kg i 200 kg mrtvo dizanje .

Đorđe Đorđević – debitant u triatlonu nastupio je u kategoriji juniora do 105 kg gde je zauzeo 6. mesto. Rezultat: 130 kg čučanj, 115 kg ravni potisak sa klupe i 180 kg mrtvo dizanje.

Da uspeh bude jos veći, Filip,  zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljem i trenerom Lazarom Belošević, koji ga je uveo u svet zdravog načina života i sporta snage, pokazuje kako se powerlifting-om i zdravom ishranom uspešno bori protiv dijabetesa. Filip je krenuo  stopama svog vec uspešnog trenera, tako da ce uskoro i sam postati internacionalno licencirani trener i nutricionista kao i specijalista za treniranje ljudi obolelih od dijabetesa. 

Lazar ističe jos da na ovo takmičenje ne bi mogli otici bez finansijske pomoci predsednika Dinama i Kluba američkog fudbala Wild Boars sa kojim polako gradi budućnost kragujevačkog sporta snage. U planu je otvaranje kluba snage u našem gradu.

Galerija slika