Nevena Ignjatović u alpskoj kombinaciji stigla do trećeg najboljeg rezultata u karijeri (FOTO)

Četvrtak, 27 Februar 2020 12:00Autor: Jovana Mladenović

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović završila je kao 14. u alpskoj kombinaciji u italijanskoj Kran Montani. Kragujevčanka je za pobednicom Federikom Brinjone imala zaostatak od 4.76 sekundi.

Ovo je treći najbolji rezultat u karijeri za našu Nevenu Ignjatović, koja je osvojila 18 bodova u Svetskom kupu. Podsetimo, u januaru u austrijskom Altenmarktu je završila kao 20. i osvojila 11 bodova.

“Ne mogu biti nezaovoljna današnjim ishodom trke. Četrnaesto mesto i ulazak u Top15 u Svetskom kupu je odličan rezultat. Nisam najbolje skijala drugu vožnju, odnosno slalom. Imala sam dve velike greške i bilo mi je teško da se izbalansiram sa pozicijom na ovakvom terenu I snegu. Svakako, to mi govori da I pored toga imam još prostora za napredak u ovoj discipline I na neki način to me raduje”, rekla je Nevena nakon trke. 

Italijanki Brinjone je ovo 15. pobeda u karijeri u Svetskom kupu, i sada je prva u generalnom plasmanu sa 1298 bodova. Iza nje se nalazi Mihaela Šifrin.

Na podijumu su se još našle Austrijanka Fansiska Grič i Čehinja Ester Ledecka. U prvih pet su još završile i Mišel Gisin i Vendi Holdener.

Bez plasmana su ostale Petra Vlhova, Ilka Štuhec i Elena Kurtoni. 

Takmičenje u Svetskom kupu se nastavlja narednog vikenda u italijanskom La Tulu.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije