SportFoto: SPD Radnički - Arhiva

Objavljen raspored Super lige: Vaterpolisti Radničkog u prvom kolu protiv Partizana

Autor: InfoKG
14:00 | Četvrtak, 15 09 2022

Posle Lige šampiona i Regionalne lige, objavljen je i raspored Super lige Srbije za vaterpoliste, koja će startovati 11. oktobra.

Vaterpolisti Radničkog će sezonu otvoriti na svom bazenu, protiv ekipe Partizana, a već u drugom kolu, 19. oktobra, očekuje ih gostovanje Novom Beogradu, u reprizi finala iz protekle dve sezone.

Pored pomenutih timova u Super ligi će učestvovati i zrenjaninski Proleter, niški Nais, novosadska Vojvodina, Crvena zvezda, Šabac, valjevski Valis i druga ekipa Novog Beograda, pod nazivom Novobeogradski vukovi.

Najelitnije srpsko takmičenje igra se po prošlogodišnjem sistemu, pa će se tako svih 10 klubova u prvom delu sezone međusobno sastati po jednom, nakon čega će uslediti revanši šest najboljih u grupi od 1. do 6. mesta, odnosno preostala četiri tima u grupi od 7. do 10.

Potom će uslediti četvrtfinale plej-ofa, koje je na programu 25. i 28. marta, a u polufinale će se plasirati klubovi koji u dvomeču ostvare bolji ukupan rezultat. Polufinalna serija igra se na dve dobijene utakmice, 1, 8. i eventualno 12. aprila, kao i finalna serija, 10, 17. i eventualno 20. maja.

Devetoplasirani tim će igrati baraž sa drugim iz Prve A lige, dok će se deseti preseliti u niži rang. 

Izvor: SPD Radnički