SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši Radničkog bolji od Mladog Radnika

Autor: InfoKG
13:00 | Nedelja, 19 03 2023

Izabranici Dejana Brđovića odigrali su odličnu utakmicu protiv Mladog Radnika iz Požarevca i pobedili rezultatom  3:0, po setovima 25:19, 25:21 i 25:18, dopisavši tako šestu uzastopnu prvenstvenu pobedu. 

Utakmica se odigrala u hali Jezero pred 150 gledalaca koji su mogli da uživaju u odličnoj sportskoj predstavi.

Uhvatili su Kragujevčani pravi takmičarski ritam, i to u ključnom periodu sezone, pred sam završetak ligaškog dela takmičenja i početak plej-ofa. Snagu ekipe iz šumadijske prestonice večeras je, po drugi put u ovoj sezoni, osetio požarevački Mladi radnik, koja je prethodnih godina znao da namuči Kragujevčane, kako u Požarevcu, tako i u hali Jezero. Laganih 3:0 za nešto više od sat vremena kvalitetne odbojkaške predstave u hali Jezero još jedna je potvrda velikog uspona forme ekipe trenera Alekse Brđovića, koja nastavlja da korača stazom trijumfa.

Kapiten Radničkog Aleksandar Blagojević je sa 18 osvojenih poena pokazao da je nagrada za igrača meseca BPŠ Superlige završila u pravim rukama. Blagojević je ujedno bio i jedini igrač sa dvocifrenim učinkom u pobedničkom timu. Najbliži tome da prebace jednocifreni učinak bili su Andrej Ristić sa 9 i Vuk Ivanković sa 8 osvojenih poena.

Koliko su Kragujevčani odigrali dobru utakmicu, možda najbolje ilustruje podatak da su najboljeg poentera Mladog radnika i čitave BPŠ Superlige Srbije, Ukrajinca Andrija Tupčija, sveli na samo 10 osvojenih poena. On je, inače, bio i najefikasniji u požarevačkom timu na večerašnjoj utakmici, a sledili su ga Nemanja Čubrilo, Marko Sinđelić i Goran Bjelica sa po 6 osvojenih poena.

Kolo pre kraja ligaškog dela prvenstva, odbojkaši Radničkog zauzimaju treću poziciju na tabeli BPŠ Superlige sa skorom 15-6 i 46 osvojenih bodova, pet više u odnosu na kraljevačku Ribnicu, sa kojom će ukrstiti koplja narednog vikenda na parketu Nove kraljevačke hale sportova.

Izvor: SPD Radnički