SportFoto: SPD Radnički - arhiva

Odbojkaši Radničkog dočekuju Zvezdu

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 06 03 2023

Niz od tri uzastopna trijumfa u prvenstvu odbojkaši Radničkog pokušaće da produže pobedom nad velikim rivalom i dužnikom iz prvog dela sezone, ekipom Crvene zvezde, u zaostaloj utakmici 14. kola BPŠ Superlige, koja je zakazana za sutra, od 18 časova u kragujevačkom Jezeru.

Šumadinci su iskoristili nešto lakši raspored u poslednjih nekoliko kola da dopune bodovni saldo i učvrste se u gornjoj polovini prvenstvene tabele. Posle laganog trijumfa u susretu sa već otpisanim Spartakom iz Ljiga sa maksimalnih 3:0 u setovima, izabranici trenera Alekse Brđovića su identičnim rezultatom porazili i uvek nepredvidivu ekipu Jedinstva iz Stare Pazove, čime su napravili najbolju moguću uvertiru za predstojeći okršaj sa beogradskim "crveno-belima".

"Jako važna tri boda za nas. Znali smo da Jedinstvo nije nimalo naivna ekipa, nismo ih potcenili i na kraju smo došli do još jednog ubedljivog trijumfa u našoj dvorani. Naravno da nam ova pobeda dosta znači na polju samopouzdanja pred meč sa Crvenom zvezdom, koji će predstavljati ozbiljan test naših trenutnih mogućnosti", osvrnuo se na protekli duel sa Staropazovčanima Andrej Ristić.

Nisu Kragujevčani ostavili najsjajniji utisak u prvoj utakmici sa "crveno-belima" ove sezone, u kojoj su poraženi maksimalnim rezultatom (3:0). U međuvremenu su Šumadinci podigli formu i došli do rezultatskog kontinuiteta, pa u predstojeći duel sa svojim velikim rivalom ulaze kao bolje plasirana ekipa na tabeli i sa pobedom više u odnosu na beogradski tim. Potpuno drugačija situacija je sa ekipom Crvene zvezde, koja je nakon pobede nad Kragujevčanima upala u ozbiljnu rezultatsku krizu, što je dovelo do promene trenera, pa je tako "užareno" trenersko kormilo nekadašnjeg šampiona države umesto Igora Žakića preuzeo iskusni strateg Nikola Matijašević, pod čijom komandom su "crveno-beli" upisali pet pobeda na poslednjih šest superligaških utakmica, uključujući i trijumf nad braniocem titule i liderom na tabeli novosadskom Vojvodinom u minulom kolu.

"Mislim da smo u toj prvoj utakmici pružili nekih 30 odsto naših mogućnosti, tako da svakako možemo mnogo više od toga. Zvezda je kvalitetna ekipa, nedavno su doveli novog trenera, koji ih je rezultatski preporodio. U svakom slučaju, očekuje nas jedan težak i neizvestan meč, ali smatram da imamo dovoljno kvaliteta da iz njega izađemo kao krajnji pobednici", optimista je Ristić, koji je minulog leta upravo iz redova beogradskih "crveno-belih" stigao u klub iz šumadijske prestonice.

S obzirom na veliki rivalitet između Radničkog i Crvene zvezde za očekivati je da tribine hale Jezero u utorak uveče budu ispunjene u zavidnom broju, a svakako da će takav ambijent dodatno inspirisati igrače obe ekipe da pruže svoj maksimum na terenu. 

"Radnički ima zaista vernu publiku, koja bodri ekipu na svakoj utakmici. Mi igrači smo im zahvalni na tome i iskreno se nadamo da će i u utorak uveče biti uz nas, a mi ćemo se svakako potruditi da im se na odgovarajući način odužimo za pruženu podršku", dodaje Ristić.

Ulaz na utakmicu je slobodan.

Uzvik: SPD Radnički