Sport

Odbojkaši Radničkog kroz „iglene uši“ do trijumfa na premijeri

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 16 09 2020

Odbojkaši Radničkog pobedom su započeli novu sezonu u Super ligi Srbije. Puleni trenera Dragana Kobiljskog su uz dosta muke uspeli da upišu trijumf na tradicionalno neugodnom gostovanju subotičkom Spartaku – 3:2.
 
Imao je meč u subotičkoj hali „Dudova šuma“ sve elemente dobrog sportskog trilera sa srećnim krajem za Kragujevčane, koji su u samoj završnici susreta imali, čini se, „deblje“ živce od subotičkih „golubova“, te su sasvim zasluženo poneli dva boda u srce Šumadije.

Dobro su odbojkaši Radničkog otvorili meč i bez većih problema dobili prvi set sa 25:18. Domaćin je nakon izgubljenog uvodnog seta u nastavku uspeo da se konsoliduje i naredne dve deonice reši u svoju korist, za preokret i vođstvo od 2:1 u setovima.

Delovalo je tada da će Kragujevčani prosuti bodove već na premijeri, ali je četa Dragana Kobiljskog u četvrtom setu uspela da povrati poljuljano samopouzdanje i zaustavi se na ivici ponora, izborivši taj-brejk.

U odlučujućem setu psihološka prednost je jasno bila na strani kragujevačkog tima, kome je na kraju pripao veći deo kolača, oličen u dva vredna boda.

Radnički su do prve pobede u novoj sezoni predvodile novajlije, korektor Irfan Hamzagić sa 21 i primač servisa Milutin Nejić sa 15 osvojenih poena. Dvocifren u kragujevačkom sastavu bio je još i Srećko Ristić sa 11 poena. 

Kod domaćina istakli su se Miloš Nadaždin sa 19, Nemanja Jungić sa 14 i Nikola Pavlović sa 13 osvojenih poena.

Kragujevčani neće imati puno vremena za odmor po povratku sa krajnjeg severa Srbije, s obzirom da ih već u subotu od 18 časova u „SBB hali Jezero“ očekuje duel sa prošlosezonskim vicešampionom, ekipom Niša.