SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši Radničkog otputovali u Ankaru

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 24 09 2021

Odbojkaši Radničkog otputovali su danas u Ankaru gde ih 25. i 26. septembra očekuje takmičenje na Balkanskom kupu. Osvajanjem ovog Kupa OK Radnički bi automatski stekao pravo učešća u CEV Kupu.

Pre svega idemo na jak turnir, koji će našoj ekipi pomoći da podigne formu pred početak prvenstva. Zadovoljan sam zalaganjem svih igrača u pripremnom period i pripremne utakmice koje smo do sada odigrali daju nam sigurnost da možemo da odigramo dve dobre utakmice, protiv jakih protivnika. To će još biti prilika da Nevena Majstorovića, koji je skoro stigao sa Evropskog prvenstva, “ubacimo” u naš sistem igre i tako još čvršći dočekamo početak prvenstva. Mogu da kažem da su obe ekipe, koje učestvuju na Kupu, pune stranaca sa dobrim budžetima naročito Halkbank. Popunjeni su igračima koji su upravo završili Evropsko prvenstvo i to sigurno pokazuje kvalitet tih igrača, ali nas nikako ne oslobađa obaveza da odigramo dobro sa odličnom energijom”, izjavio je pred odlazak na Kup trener odbojkaša Radničkog, Dragan Kobiljski.

Dolaskom reperezentativca Srbije, Nevena Majstorovića, ekipa Radničkog je upotpunila svoj sastav za odlazak na Balkanski Kup. Kako je istakao novi član odbojkaša, nije mu bilo teško da se uklopi u ekipu, a sa trenerom je sarađivao 2016. godine, dok je Dragan Kobiljski bio pomoćnik u stručnom štabu Nikole Grbića.

Nismo imali priliku da se upoznamo sa protivničkim ekipama. Halkbank je favorit turnira, ekipa sa tradicijom. Imaju kvalitetne igrače, pre svega iz Turske, plus par njih sa strane. Čine moćnu ekipu koja ulazi sa ambicijom da se plasiraju u sam vrh. Grci su za nas nepoznanica, ali pružićemo naš maksimum i nadamo se najboljem, istakao je Neven Majstorović, igrač Odbojkaškog kluba Radnički.

Raspored takmičenja:

Subota 25. septembar
15h A.O.P. Kifissias – OK Radnički

Nedelja 26. septembar
17.30h OK Radnički – Halkbank

Ponedeljak 27. septembar
14h Halkbank – A.O.P. Kifissias 

Izvor: SPD Radnički