SportFoto: kragujevac.rs

Održano Državno prvenstvo za osobe sa invaliditetom u Bench pressu

Autor: Branko Vukašinović
10:15 | Ponedeljak, 06 11 2017

Državno prvenstvo za osobe sa invaliditetom u paraolimpijskoj disciplini “Bench press”, drugo po redu, održano je u hali “Gordana Goca Bogojević“. Na prvenstvu se nadmetalo 32 takmičara iz deset klubova. Takmičenje je bilo i međunarodnog karaktera, jer su se pored paraolimpijaca iz Srbije, takmičili i pojedinci iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske i Rusije.  

Prvenstvo je zvanično otvorila bivša predsednica kluba “Aura“, Slavica Đelić, u prisustvu predsednika kluba, Olivera Spasića, predstavnika Powerlifting saveza Srbije i člana Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, dr Gordane Damnjanović.

Održavanje ovakvih sportskih takmičenja predstavlјaju najbolјe primere sportske inkluzije. Sport i fizička kultura pozitivno utiču na kvalitet života, zdravlјe, mentalnu stabilnost, motivaciju i samopouzdanje. Sport pruža i mogućnost učenja, sticanja veština, a najveći doprinos je socijalna integracija, inkluzija i izlazak osoba sa invaliditetom u društvene tokove i naravno nadmetanje”, rekla je član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, dr Gordana Damnjanović.

Takmičenje je organizovao Klub snage OSI “Aura”, pod pokroviteljstvom Powerlifting saveza osoba sa invaliditetom i uz podršku grada Kragujevac.