SportFoto: SPD Radnički

Partizan osvojio trofej LEGENDE RADNIČKOG

Autor: InfoKG
09:00 | Nedelja, 25 09 2022

U hali Jezero juče je održana završnica turnira „Legende Radničkog“ na kome su odigrane utakmice koje su odlučivale o trofejima.

U 16 časova je odigran meč za treće mesto u kome su se sastali gosti iz inostranstva:

OK Mladost Zagreb – OK Salonit Anhovo: 3:0 (25:18, 25:20, 25:20)

Ekipa Mladosti je od samog starta dala do znanja komšijama iz Slovenije ko će trijumfovati i osvojiti treće mesto. U utakmici bez imalo uzbuđenja i rezultatske neizvesnosti, Zagrepčani su pobedom 3:0 zaokružili svoje učešće na turniru.

U finalnom susretu smo imali duel srpskih ekipa:

OK Partizan – OK Radnički : 3:1 (18:25, 25:19, 25:23, 25:22)

Radnički je sjajno otvorio finalni duel, rešen da trofej ostane u njihovim vitrinama, tako da je prvi set završen sa velikih 7 poena prednosti za domaći tim. No, odmah na početku drugog dela igre je bilo jasno da se Beograđani neće dati tako lako. Pojačali su i poboljšali servis, kojim su pravili velike probleme domaćim igračima u organizaciji napada i slavili na kraju ovog dela igre.

Najveća borba je viđena u trećem setu, borba se vodila do samog kraja i uprkos sjajnoj partiji povratnika Blagojevića, Partizan prelazi u vođstvo 2:1. I u četvrtom setu izabranici Bojana Janića nisu spuštali nivo servisa, koji im je davao početnu prednost i predvođeni najboljim igračem tiurnira, Mrdakom, zasluženo osvajaju turnir.

 

Izvor: SPD Radnički