SportFoto: fkradnicki.com

Partizan slavio na "Čika Dači"

Autor: InfoKG
09:30 | Nedelja, 12 09 2021

Posle punih sedam godina fudbaleri kragujevačkog Radničkog 1923 i beogradskog Partizana ponovo su se susreli na stadionu “Čika Dača” u borbi za prvenstvene bodove. I ovoga puta radovali su se “crno-beli”, koji su slavili rezultatom 3:1 (2:1) i tako sačuvali čelno mesto na tabeli Linglong Super lige Srbije.

Prvo uzbuđenje na utakmici viđeno je u 6. minutu, kada je Marković lepo proigrao Rikarda Gomeša, koji se ipak našao u nedozvoljenoj poziciji.

Samo dva minuta kasnije zagrmeo je stadion “Čika Dača”. Nakon dobrog prodora i centaršuta hitronogog Aleksandra Varjačića, Siniša Saničanin je nespretno reagovao i zatresao mrežu svoje ekipe.

Partizan je do izjednačenja došao u 38. minutu. Posle prilično duge akcije “crno-belih”, lopta je došla do Miloša Jojića, koji je sa dvadesetak metara uputio pravi “projektil” u gornji levi ugao gola Radničkog 1923.

Usledio je potom pokušaj Marka Živkovića sa distance koji je završio preko gola, da bi uoči samog odlaska na odmor Beograđani stigli do preokreta. Ponovo je Živković šutirao, ovoga puta iskosa sa desne strane, Leković je nakratko odbio loptu na koju je natrčao Holender i smestio je u mrežu za vođstvo Partizana od 2:1.

Nadali su se simpatizeri Radničkog 1923 da će njihovi ljubimci u nastavku utakmice uspeti da se vrate na pravi kurs i isplivaju iz rezultatskog minusa, ali im je početak drugog poluvremena doneo novo razočarenje. Aleksa Damjanac je pogrešio prilikom predaje lopte, pogodio Lazara Markovića, a on odmah proigrao Rikarda Gomeša, kome nije bilo teško da iz neposredne blizine matira Lekovića.

“Crno-beli” su ovom pobedom sačuvali vrh tabele sa 21 osvojenim bodom, dok su fudbaleri Radničkog 1923 ostali na desetoj poziciji sa osam sakupljenih bodova.

Izabranike Vladimira Radenkovića u narednom kolu očekuje gostovanje ekipi Voždovca.

Izvor: fkradnicki.com