SportFoto: SPD Radnički

Petar Jakšić – novi reprezentativac u redovima Radničkog

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 14 06 2024

Mladi bek reprezentacije Srbije, Petar Jakšić (23), četvrti je igrač srpskog nacionalnog tima koji je u aktuelnom prelaznom roku pojačao kragujevački Radnički.

Ovaj talentovani vaterpolista ponikao je u Partizanu, a u minuloj sezoni bio je kapiten i jedan od najboljih igrača „crno-belih“.

"Radnički pravi dobru ekipu, igraće se na sva četiri fronta sa izuzetno visokim ambicijama i nije mi bilo teško da se opredelim za jedan takav projekat. Za mene kao mladog igrača u ovom trenutku su veoma bitne te jake utakmice i kvalitetan rad u klubu, a nema sumnje da će mi treninzi u Kragujevcu sa iskusnim trenerima, ali i saigračima, to omogućiti", smatra Jakšić.

Mlađi brat našeg proslavljenog reprezentativca Nikole, dobro poznaje prilike u kragujevačkom taboru i nove saigrače. Sa trenerom Urošem Stevanovićem sarađivao je najpre u juniorskoj reprezentaciji, a zajedno su osvojili Svetsko prvenstvo 2021. godine, u Pragu. Pod njegovom selektorskom palicom debitovao je zimus i u seniorskom sastavu „delfina“ i to na Evropskom i Svetskom prvenstvu.

"Poznajem dobro većinu novih saigrača, sa mnogima od njih sam nastupao zajedno kroz klub i reprezentaciju, dok sam se sa ostalim susretao kao rival kroz utakmice. Takođe, jako dobro sam upoznat i sa sistemom trenera Stevanovića, sarađivali smo najpre kroz juniorsku, a zatim i seniorsku reprezentaciju i sigurno je da mi neće biti teško da se uklopim. Mislim da zaista možemo da idemo na najviše ciljeve", zaključio je Jakšić.

Podsetimo, Radnički su do sada pojačali srpski reprezentativci Strahinja Rašović, Radoslav Filipović i Radomir Drašović, kao i crnogorski internacionalac Nikola Murišić.