SportFoto: SPD Radnički

Pobeda košarkaša Radničkog na zatvaranju sezone

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 14 04 2021

Na najbolji mogući način košarkaši Radničkog okončali su svoju povratničku sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije. Kragujevčani su u utakmici poslednjeg, 30. kola na svom parketu savladali kraljevačku Slogu, rezultatom 95:90.

Za razliku od nekih drugih utakmica koje su se igrale u istom terminu, kao i ova u “Jezeru”, meč između Radničkog i Sloge nije direktno odlučivao o opstanku u ligi, ali je opet nosio određenu takmičarsku težinu, budući da u ovom trenutku još uvek nije poznato da li Košarkašku ligu Srbije napuštaju dve ili tri najslabije plasirane ekipe na konačnoj tabeli. Kraljevčani su zbog toga bili u nešto nezavidnijem položaju u odnosu na Kragujevčane, koji su zbog boljeg međusobnog skora u duelima sa aleksinačkim Napretkom i ekipom Dunava iz Starih Banovaca znatno bezbrižnije dočekali poslednje kolo.

Ipak, to ne znači da je izabranicima Ivice Vukotića manjkalo motivacije u ovom susretu, posebno jer su imali veliku želju da se na najbolji mogući način oproste od ove sezone i ujedno se revanširaju ekipi Sloge za poraz u prethodnom odmeravanju snaga.

Radnički je do pobede u komšijskom derbiju predvodio kapiten Raško Katić sa 23 poena i 7 skokova. Odličan utisak ostavili su i Ivan Nedeljković sa 20 poena (6/9 šut za tri poena) i Andreja Stevanović, koji je zastao na korak od „tripl-dabla“ – 19 poena, 9 skokova i isto toliko asistencija.

Iskusni Stefan Đorđević ubacio je 9 poena, a dobru partiju pružio je i oporavljeni Matija Popović, koji je na parketu proveo 22 minuta i za to vreme upisao 7 poena, bez promašaja u šutu iz igre (3/3), uz dvocifreni broj skokova – 12.

U ekipi Sloge odskočio je Filip Samojlović sa 26 poena, od toga pet trojki, a u stopu ga je pratio Nikola Kostić, koji je svom bivšem klubu ubacio 22 poena, uz 8 uhvaćenih lopti. Spisak igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom u ekipi iz grada na Ibru zaključio je Nikola Jeftić, koji je meč završio sa 15 poena.

Radnički je uprkos brojnim pehovima uspeo da ovu sezonu završi u sigurnoj zoni, tako da će se i ubuduće nadmetati u najkvalitetnijem rangu takmičenja.

Za nas je najbitnije da smo i pored svih tih silnih problema sa povredama i bolestima vodećih igrača u ekipi uspeli da opstanemo u ligi. Možda smo mogli i nešto ranije da rešimo pitanje opstanka, ali to sada i nije tako važno kada smo stigli do svog cilja. Sada nas čeka odmor, a onda ćemo da se skupimo i da vidimo šta i kako dalje. Neka naša želja je da u narednoj sezoni odemo korak dalje i pokušamo da se umešamo u borbu za ABA 2 ligu”, priželjkuje sjajni šuter kragujevačkog tima Ivan Nedeljković.

Nakon sezone pune uspona i padova, problema sa povredama i bolestima igrača, kao i konstantne strepnje kada je u pitanju opstanak u ligi, trener Radničkog Ivica Vukotić je zajedno sa svojim izabranicima konačno dočekao priliku za predah.

Čestitam svim mojim igračima, upravi kluba, našim navijačima, Gradu Kragujevcu, kao i bivšem treneru Igoru Todoroviću na izborenom opstanku u ligi. Što se tiče utakmice sa Slogom, mislim da nismo briljirali. Imali smo dosta padova u igri, što je u neku ruku i očekivano jer su igrači u glavama već bili na odmoru. Na nama je da se dobro odmorimo i rehabilitujemo, kako bismo što spremnije dočekali početak nove sezone u kojoj ćemo pokušati da načinimo korak više u odnosu na ovu”, sumirao je utiske Vukotić.   

Radnički je svoju povratničku sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije okončao na jedanaestoj poziciji sa skorom 12-18.

Zemunska Mladost, novosadska Vojvodina i Zlatibor iz Čajetine, kao tri najbolje plasirane ekipe na konačnoj tabeli Košarkaške lige Srbije, nastavljaju takmičenje u Super ligi Srbije, dok prvoligaško društvo zasigurno napuštaju aleksinački Napredak i ekipa Pirota, a da li će im se na putu u niži rang priključiti i Dunav iz Starih Banovaca zavisi od toga da li će čačanski Borac uspeti da sačuva mesto u regionalnoj ABA ligi. 

Izvor: SPD Radnički