SportFoto: SPD Radnički

Poraz Radničkog posle peteraca u polufinalu Regionalne lige

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 27 03 2023

U polufinalu Regionalne lige, na „fajnal-foru“ na Novom Beogradu, vaterpolisti Radničkog poraženi su od splitskog Jadrana, posle peteraca, nakon što je u regularnom delu meča bilo nerešeno (12:12). Svi izvođači bili su precizni, do četvrte serije, u kojoj je Anić odbranio udarac Vuka Draškovića, posle čega je Delić overio pobedu.

Ovo je bila četvrta utakmica ovih rivala u tekućoj sezoni, a učesnici su gledaocima pružili još jednu izuzetno kvalitetnu i uzbudljivu predstavu.  Najavljivali su Kragujevčani da bi posle serije raznoraznih pehova, praćenih nešto slabijim izdanjima, na ovom turniru mogli da povrate svoju prepoznatljivu igru i to se donekle i dogodilo. Imali su šansu da u regularnom delu prelome utakmicu protiv izuzetno kvalitetnog protivnika, sastavljenog od velikog broja hrvatskih reprezentativaca, ali su umor i nedostatak sportske sreće učinili svoje.

Za ekipu Jadrana precizni su bili Butić, Bukić, Burić, Tomasović i Delić, dok su u Radničkom pogodili Ćuk, Ukropina i Janković.

Najefikasniji akter susreta bio je Rino Burić sa pet golova u regularnom delu, dok je na drugoj strani Aleksa Ukropina postigao 3.

U finalnoj utakmici Jadran se sastaje sa boljim iz drugog polufinala između Novog Beograd i Juga, u nedelju, od 18 časova.

Izvor: SPD Radnički