SportFoto: SPD Radnički

Poraz Radničkog u Barseloni

Autor: InfoKG
12:00 | Sreda, 22 12 2021

U šestom kolu Lige šampiona vaterpolisti Radničkog poraženi su na gostovanju ekipi Barselonete, rezultatom 13:7, ali su pokazali zube renomiranom rivalu.

Tim iz Barselone u svojim redovima ima 10 od 13 reprezentativaca Španije sa prethodnih Olimpijskih igara, dugo vremena je na okupu u istom sastavu i jako je dobro uigran. Samim tim slovio je za veliko favorita u ovom duelu, pogotovo na vrućem domaćinskom bazenu, gde ima veliku prednost.

Uprkos tome, Kragujevčani su ušli u meč sa željom da se nadigravaju sa protivnikom koji je daleko jači na papiru, ali je iskustvo igranja velikih utakmica u značajnoj meri bilo na strani Španaca.

Najefikasniji u pobedničkim redovima bili su Alehandro Bustos i Alvaro Granados sa po tri gola, dok su za Radnički po dva dali Filip Janković i Miloš Miličić.

Pred Kragujevčanima je finalni turnir Kupa Srbije, 27. i 28. decembra, u Beogradu, kada će najpre pokušati da se plasiraju u četvrto uzastopno finale, preko domaće Crvene zvezde, a zatim i da se domognu trofeja. Neće biti predaha za novogodišnje praznike, jer takmičenje u Ligi šampiona nastavljaju već 11. januara, kada idu na noge lideru Olimpijakosu iz Atine. 

Izvor: SPD Radnički