SportFoto: SPD Radnički

Poraz Radničkog u srpskom derbiju Lige šampiona

Autor: InfoKG
16:00 | Četvrtak, 12 05 2022

Na zatvaranju ligaškog dela Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog poraženi su u srpskom derbiju, od Novog Beograda, rezultatom 13:11.

Odavno je poznato da će Kragujevčani sezonu završiti na šestom mestu, dok je Novobeograđanima bila neophodna pobeda kako bi osvojili treće mesto i došli do lakšeg puta na „fajnal-ejtu“ Lige šampiona, čiji su domaćini.

Ovogodišnji i prošlogodišnji finalisti srpskog šampionata pružili su ljubiteljima vaterpola još jednu borbenu i neizvesnu predstavu. Domaći su imali minimalnu prednost od starta, a početkom druge četvrtine pobegli su i na „plus dva“ (5:3). Tada je Novi Beograd napravio seriju od tri gola i došao do prvog vođstva (6:5), ali ne zadugo jer je Ukropina odmah poravnao na 6:6 i postavio konačan rezultat prvog poluvremena.

Na startu drugog poluvremena Novi Beograd je stekao dva gola prednosti, ali je Radnički izjednačio golovima raspoloženog Alekse Ukropine (8:8).

Gosti su početkom poslednje deonice ponovo pobegli na dva gola „viška“ (11:9), a Radnički je četiri minuta pre kraja propustio šansu da iz peterca dođe do izjednačenja, posle čega su izabranici Igora Milanovića rešili pitanje pobednika.

Najefikasniji akter meča bio je levoruki vaterpolista Radničkog, Aleksa Ukropina, sa pet golova, a donekle ga je pratio Nikola Lukić sa dva pogotka. Na drugoj strani prednjačio je Dušan Mandić sa tri gola, a po dva su dali Duško Pijetlović, Nikola Jakšić i Angelos Vlahopulos.
Novi Beograd će u četvrtfinalu završnog turnira igrati sa francuskim Marsejom, a sastaju se još Breša – Hanover, Ferencvaroš – Jug i Pro Reko – Barseloneta.

Prethodno vaterpoliste Radničkog i Novog Beograda očekuje finalna serija Super lige Srbije, koja se igra na dve dobijene utakmice. Prva je na programu 18. maja u Beogradu, a revanš 21. maja u Kragujevcu. 

Izvor: SPD Radnički