SportFoto: SPD Radnički

Poraz vaterpolista Radničkog za kraj evropske odiseje

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 25 09 2023

U poslednjem kolu kvalifikacionog turnira Kupa Evrope, u Rijeci, vaterpolisti Radničkog, doživeli su i treći poraz, ovoga puta od rumunskog vicešampiona Oradee, rezultatom 9:7, u meču koji nije imao prevelikog rezultatskog značaja, jer su oba tima pretrpela poraze u prva dva kola.

U ekipi Radničkog šansu su u odnosu na prva dva meča dobili mladi Zoran Poznanović i Veljko Dončić, umesto Miroslava Ranđića i Bogdana Gavrilovića.

Radnički je dobro otvorio utakmicu, držao kontrolu tokom celog prvog poluvremena, a dva minuta pre odlaska na odmor stigao i do „plus tri“, trećim golom Luke Pljevančića – 5:2. Međutim, mladi bek Kragujevčana se prilikom tog pogotka povredio, pa su do kraja susreta imali skraćenu rotaciju.

Šumadinci su vodili tri gola razlike i početkom druge polovine susreta (6:3), ali su onda stali i dopustili protivniku da izjednači – 6:6. Dva minuta pre ulaska u poslednji period Vićković je na kratko vratio Radnički u vođstvo (7:6), ali su Rumuni zatim stigli do potpunog preokreta (8:7).

Dugo je taj rezultat stajao na snazi, čitavih šest minuta u poslednjoj četvrtini, kada je Čenk pogodio sa distance i overio pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Dragomiresku i Gardašević sa po dva gola, dok je u ekipi Radničkog Luka Pljevančić postigao tri, a Nemanja Stanojević dva.

Kragujevčani se sada okreću domaćem šampionatu, u okviru kog ih sledećeg vikenda očekuje gostovanje Novobeogradskim vukovima.

Izvor: SPD Radnički