SportFoto: kragujevac.rs

Prijem za ZLATNOG MOMKA u Skupštini grada

Autor: InfoKG
10:30 | Petak, 14 10 2022

Za Kragujevčanina Đorđa Dimitrijevića, koji je na Svetskom prvenstvu u kik boksu za kadete i juniore u Italiji osvojio zlato, organizovan za prijem u Skupštini grada, kom su prisustvovali i njegov trener Radomira Radomirovića i stručni tim kluba.  

Na Svetskom prvenstvu u kikboksu za kadete i juniore održanom u Italiji početkom oktobra, nacionalne boje branilo je 35 reprezentativaca. Osvojeno je 14 zlatnih, četiri srebrne i osam bronzanih medalja, a jedno zlato osvojio je Đorđe Dimitrijević, kikbokser kluba Radnički. 

Borbe sam završavao u prvim rundama i sve tri su trajale nepunih tri minuta. Najteža borba je bila sa Italijanom, ali ni publika i navijači nisu mogli da pomognu, jer u ringu sam bio bolji. Siguran sam da ću osvojiti još medalja”, kaže Đorđe i dodaje da se sprema za nastupajuće državno prvenstvo u Senti.

Radomir Radomirović, trener u Kikboks klubu Radnički i jedan od trenera reprezentacije kaže da su medalje očekivane i da su se nadali većem broju jer su to bila realna očekivanja. 

Imamo kvalitetnu reprezentaciju, kik boks u Srbiji je na visokom nivou. Od 35 takmičara ukupno imamo osamdesetak pobeda i 12 poraza, osvojili smo 26 medalja i to 14 zlatnih, četiri srebrne i osam bronzanih, a to govori o kvalitetu naših takmičara. Pored Đorđa, iz Kikboks kluba Radnički, u Italiji su boje reprezentacije branili Milica Popović, Lazar Vesković, raniji osvajač Svetskog kupa, Strahinja Savić. Sledeće takmičenje je u Senti na kojem smo prošle godine bili četvrti od sto klubova a ove godine nam je cilj da se pomerimo bar poziciju više”, kaže trener Radomirović.

Gradonačelnik Nikola Dašić čestitao je na uspehu trenerima i  zlatnom momku i poručio mu da voli svoj grad, boje svoje zemlje i da ih čestito brani u ringu u budućim mečevima.

Đorđe je mlad, a već je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu gde je učestvovalo više od 2.000 takmičara iz preko 60 zemalja sveta i to je zaista fascinantan uspeh. Takvi rezultati čine nas ponosnima i naravno da ćemo nastaviti da pomažemo i podržavamo rad iskusnih i stručnih trenera koji mlade motivišu i drže na dobrom pravcu, u sportu. Najveći je uspeh kada čujete reči trenera koji može da bira sportiste koje će da povede na velika takmičenja jer ima dosta spremnih, a da ne razmišlja o tome hoće li imati dovoljno sredstava za učešće. U svakom sportu, individualnom ili timskom od velike važnosti je kada grad stane uz sportistu i podrži ga, pored trenera i porodice”, kazao je Dašić. 

Nisam iznenađen jer je Kik boks klub Radnički apsolutna sila, a sad su kikbokseri pokazali da su sila i van granica naše zemlje. Trenerski potencijal je veliki kao i potencijali mladih sportista u klubu. Mnogo je tu imena pred kojima je velika i uspešna karijera a koji će pronositi ime svog kluba, grada i zemlje na prestižnim takmičenjima. Funkcionisanje kluba, grad podržava u kontinuitetu i prati sve uspehe i u tom pravcu ćemo nastaviti”, poručio je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.