SportFoto: SPD Radnički

Prvenac odbojkaša Radničkog u mini-ligi

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Petak, 28 02 2020

Odbojkaši Radničkog su posle velike borbe i pet odigranih setova uspeli da zabeleže prvu pobedu u mini-ligi, i to protiv veoma kvalitetne ekipe Mladog radnika iz Požarevca, rezultatom 3:2.

Treći međusobni okršaj Kragujevčana i Požarevljana ove sezone nije previše odudarao od prethodna dva duela u regularnom delu takmičenja. I ovoga puta je viđena jedna izuzetno zanimljiva i kvalitetna odbojkaška predstava, koja je ponovo razrešena u taj-brejku. Šumadinci su posle lošeg početka i gubitka prvog seta uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist i dođu na korak do trijumfa u četvrtom setu, ali su i ovoga puta do pobede stigli težim putem.

Radnički je na putu ka prvoj pobedi u mini-ligi predvodio kapiten Jekić sa 24 poena. Lopar je dodao 12, Milutinović 11, a Ristić 10 poena.

U redovima Požarevljana prednjačio je iskusni Tomo Micić sa 21 poenom, Kubanac Kala osvojio je 18, a Medurić 15 poena.
Trener Radničkog Dragan Kobiljski podvukao je značaj ove pobede, koja Radnički ostavlja u trci za plej-of.

Ovo je velika pobeda za nas, naročito nakon teškog poraza u Novom Sadu prošlog vikenda. Čestitao bih mojim igračima na borbenosti i izdržljivosti. Sve zasluge za ovu pobedu idu na njihov račun”, istakao je Kobiljski.  

Ova pobeda nije previše uticala na plasman Kragujevčana u mini-ligi, koji i dalje zauzimaju šesto na tabeli, ali im je omogućila da ostanu u trci za jednu od prve četiri pozicije koje vode u plej-of.

Usled finalnog turnira Kupa Srbije, ovog vikenda neće biti superligaških utakmica. Takmičenje se nastavlja sredinom naredne sedmice, kada odbojkaše Radničkog očekuje izuzetno teško gostovanje ekipi Niša, koja je Kragujevčane dobila u oba međusobna duela ove sezone.