Sport

“Radnički 1923” počeo pripreme, cilj Prva liga Srbije (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
17:10 | Ponedeljak, 23 01 2017

Fudbaleri “Radničkog 1923” okončali su dvomesečni zimski odmor i od danas su počeli pripreme za drugi deo takmičenja u Srpskoj ligi Zapad, ali sada pod vođstvom novog šefa stručnog štaba Vlade Čapljića.

Individualno poznajem ekipu, ali kao tim, sticajem okolnosti, nedovoljno. Pratio sam “Radnički 1923”, više rezultatski i u takmičenju i nemam poseban uvid, ali svakako tim za poštovanje. U bilo kojem rangu takmičenja skor od deset pobeda, četiri remija i jedan poraz u petnaest kola nije za potcenjivanje. Ova ekipa zavređuje pažnju. Sve ovo donosi i određenu obavezu da se nastavi u tom stilu. Nadam se da sam ušao, kao što i tabela pokazuje, u pobedničku ekipu. Moj cilj je da sve što je bilo do sada pokušam da podignem na još viši nivo i da se već, u određenim stvarima, spremimo za viši rang takmičenja. Ne možemo se oslanjati na invididualni kvalitet igrača, treba da se oslonimo na tim, jer jedino tim može da donese rezultat”, izjavio je Čapljić.

Očekuje od svakog igrača maksimalno zalaganje, kako na treninzima, tako i na utakmicama. Spreman je na težak rad, sve zarad postizanja zajedničkog cilja, a to je plasman “Radničkog 1923” u viši rang.

Moja želja, pored toga što želimo da se plasiramo u viši rang, je da kroz ovu polusezonu dosta stvari za isti već i spremimo. Radićemo vredno i naporno, napravljen je program, koji treba da nam donese cilj da dobro radimo, da hemija bude na određenom nivou, da igrači budu voljni, radni. Svaki igrač treba da pruži svoj maksimum i da meni olakša da napravim najbolji tim”, rekao je Čapljić.

Fudbaleri Darko Spalević i Marko Krasić jasni su u nameri da održe prvu poziciju “Radničkog 1923” na tabeli.

Pre svega, želeo bih da se u ime ekipe zahvalim treneru koji je donedavno vodio ekipu, Radovanu Radakoviću, na svemu što je uradio. Ove pripreme počinjemo sa novim trenerom, tačnije starim, kojeg ja poznajem i koji je “Radnički 1923” uveo iz Srpske lige Zapad u Prvu ligu Srbije, a onda i u Super ligu. Nadam se da ćemo i mi tim putem ove i sledeće godine. Imamo dovoljno vremena da se odlično spremimo za preostalih petnaest kola i nadam se da ćemo u tome uspeti”, kaže Spalević.

Odmorio sam se, a ujedno fizički i pripremao u prethodna dva meseca. Spremno dočekujem pripremni period i smatram da smo bili uspešni u prethodnom delu prvenstva, a želimo da tako nastavimo i u periodu koji je pred nama, kako bismo ostvarili cilj koji smo sebi postavili, a to je ulazak u Prvu ligu Srbije”, kaže Krasić.

Direktor “Radničkog 1923”, Nemanja Dimitrijević, poželeo je igračima srećan početak priprema, naglašavajući da “Radnički 1923”, kao jedna velika porodica, samo zajedničkim naporom, trudom, podjednakom željom svih struktura kluba može nastaviti niz dobrih rezultata i postizati još bolje.

Galerija slika