SportFoto: SPD Radnički

Radnički primio “stotku” u Novom Sadu

Autor: InfoKG
13:45 | Utorak, 02 03 2021

Košarkaši Radničkog nisu uspeli da naprave iznenađenje na gostovanju novosadskoj Vojvodini u utakmici 24. kola Košarkaške lige Srbije. Iako u oslabljenom sastavu, Kragujevčani su uspešno parirali Novosađanima sve do finiša treće četvrtine, kada su izabranici trenera Miroslava Nikolića stekli dvocifrenu prednost, koju su na kraju pretvorili u konačan trijumf – 102:80.

Radnički je u Novi Sad doputovao bez povređenog Andreje Stevanovića i Matije Popovića, koji ima određenih zdravstvenih problema. Bez obzira na sve te otežavajuće okolnosti, Šumadinci su u ovaj meč ušli sa namerom da što skuplje “prodaju kožu” jednoj od najkvalitetnijih ekipa u Košarkaškoj ligi Srbije, koju su savladali na parketu “Jezera” u prvom delu sezone.

Meč u maloj sali novosadskog “SPENS-a” obeležio je šuterski “obračun” Ivana Nedeljkovića i Krste Bjelice. Košarkaš Radničkog bio je uspešniji i meč je okončao sa 27 postignutih poena (6/10 za tri poena), četiri više u odnosu na kapitena Vojvodine – 23, koji je imao samo jedan promašaj u šutu za tri poena (5/6).

Pored Nedeljkovića, u ekipi Radničkog standardno dobru partiju pružio je i kapiten Raško Katić sa 18 poena i 9 skokova, dok je Filip Dumić ubacio 11 poena, uz 9 asistencija.

U pobedničkom timu, uz kapitena Bjelicu, istakao se i Dušan Beslać sa 16 postignutih poena, Stefan Savić, Marko Ljubičić i Petar Rakićević ubacili su po 13, a Nikola Gaćeša 10 poena.

Košarkaše Radničkog u narednom kolu očekuje jedna od ključnih utakmica za opstanak u ligi protiv ekipe Dunava iz Starih Banovaca u “Jezeru”.  

Izvor: SPD Radnički