SportFoto: SPD Radnički

Radnički stao u polufinalu - Partizan zakazao duele sa Zvezdom

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 12 04 2024

Odbojkaši Radničkog nisu uspeli da se plasiraju u finale plej-ofa Banka Poštanska štedionica Superlige. Bolji od Kragujevčana bili su igrači Partizana koji su slavili u trećoj polufinalnoj utakmici rezultatom 3:0, po setovima 25:22, 25:22 i 25:22.

Partizan je večerašnjom pobedom, nakon punih devet godina, zakazao borbu za titulu sa Crvenom zvezdom, pošto su se poslednji put „večiti“ u finalu sastali u sezoni 2014/2015. Nakon tog finala, crveno-beli su osvojili naslov nacionalnog šampiona, pa će Partizan ove godine pored šanse da odbrani titulu osvojenu prethodne sezone, imati priliku da se revanšira ljutom rivalu za tadašnji poraz.

Ne smemo propustiti priliku da pomenemo Radnički iz Kragujevca, koji je iza sebe ostavio sjajnu sezonu. Ekipa Alekse Brđovića je od prvog kola, pa sve do večeras, važila za jednog od glavnih favorita za osvajanje titule, a u prilog tome ide i činjenica da je ligaški deo sezone završila na drugoj poziciji, upravo ispred aktuelnog šampiona. Možda sportska sreća u ovoj utakmici nije bila saborac Radničkog, ali je sigurno da su Kragujevčani ove sezone, predvođeni ekipom koju je krasio spoj mladosti i iskustva, osvojili srca velikog broja ljubitelja odbojke.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Novica Bjelica koji je zabeležio 16 poena, a pratili su ga Lazar Marinović i Milija Mrdak sa po 11. Na drugoj strani, najviše se istakao Filip Stoilović sa 12.

Neće crno-beli imati previše vremena za odmor, pošto ih već za nekoliko dana očekuju obaveze u finalu. Prve tri finalne utakmice zakazane su za 14, 17 i 20. april, dok su eventualna treća i četvrta predviđene za 23, odnosno 26. april.

Izvor: SPD Radnički