SportFoto: KVK Radnički

Radnički trijumfalno protutnjao Zagrebom

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 10 10 2019

Vateprolisti Radničkog uspešno su nastavili nastupe u Regionalnoj A2 ligi, pošto su u meču četvrtog kola slavili na gostovanju Medveščaku iz Zagreba, rezultatom 19:7.

Dobro su Kragujevčani otvorili utakmicu i realizovali prva tri napada, preko Frolova, Toholja i Jankovića, pa su već sredinom uvodne deonice došli do prednosti od tri gola (3:0). Oko te razlike vrteo se rezultat u većem delu prvog poluvremena, pa se i na odmor otišlo sa vođstvom gostiju 7:4. 

Drugi deo susreta Francuz Gijom Dino otvorio je sa dva gola, a nadovezali su se Uglješa Panić, Nemanja Stanojević i Nemanja Radovanlija za veliku prednost od osam golova (12:4), minut pre kraja treće deonice. Sa druge strane, izabranici Uroša Stevanovića poboljšali su i igru u odbrani, a golman Lazar Dobožanov „spustio je roletnu“, pa je pogodak u ovoj deonici primio 49 sekundi pre kraja, iz trećeg peterca Zagrepčana (12:5). To kao da je samo dodatno motivisalo goste, koji su za kratko vreme dodali još dva pogotka, preciznim šutevima Frolova i Tomaševića, otklonivši tako sve dileme oko pobednika za furioznih 7:1 u trećem periodu.

Do kraja meča Kragujevčani su uspeli da se domognu i dvocifrene prednosti (19:7), sa kojom su i okončali ovaj meč.

Najefikasniji sa pet golova bio je mladi ruski reprezentativac Danil Frolov, a donekle ga je pratio Francu Gijom Dino sa tri. 

Kragujevčani su tako ostali na deobi prvog mesta sa Solarisom iz Šibenika, a već u subotu, od 20.45 časova, u Kragujevcu ih očekuje duel sa najboljim slovenačkim timom, Triglavom iz Kranja.