SportFoto: FK Radnički 1923

Remi “Radničkog 1923” i “Vojvodine” - Joksimović: U stanju smo da budemo konkurentni najboljim ekipama u prvenstvu (VIDEO)

Autor: InfoKG
09:00 | Četvrtak, 27 04 2023

Svega par minuta delilo je fudbalere Radničkog 1923 od prvog trijumfa u plej-ofu i to ni manje ni više nego protiv ekipe koja je vezala čak sedamnaest utakmica bez poraza, novosadske Vojvodine. Dva puta su Kragujevčani vodila, dva puta Vojvodina topila zaostatak, poslednji put u 88. minutu, kada je Filip Malbašić sprečio već viđeni poraz ekipe iz Srpske Atine – 2:2 (1:1). 

Od tri planirana boda, fudbaleri Vojvodine su sa gostovanja u prestonici Šumadije poneli samo jedan, a malo im je falilo da ostanu praznih šaka. Isprsili su se goropadni Kragujevčani Novosađanima, doveli ih praktično na ivicu poraza, prvog još od oktobra prošle godine, pa iako na kraju nisu uspeli da im se revanširaju za poraze u prethodna dva odmeravanja snaga ove sezone, još jednom su pokazali nisu slučajno zalutali u plej-of i da su kadri da se ravnopravno nose sa najkvalitetnijim ekipama u prvenstvu.

Za razliku od nekih prethodnih utakmica u kojima su imali dosta problema sa realizacijom, Kragujevčani su u ovom segmentu igre bili prilično uspešni. Većinu stvorenih prilika “crveni” su pretočili u golove, što ih je i dovelo nadomak prvog trijumfa u plej-ofu.  

Golove za kragujevačku ekipu su postigli  Milunović u 6. i Pecelj u 54. minutu, a u ekipi Vojvodine u strelce su se upisali Čumić u 18. i Malbašić u 88. minutu. 

Mislim da je bila dosta kvalitetna utakmica, uz čak četiri postignuta gola i velikim brojem prilika na obe strane. Zadovoljan sam kako su moji igrači ispoštovali određene zahteve u igri, a tu pre svega mislim na odbranu od ofanzivne tranzicije, u čemu je, kao što sam pomenuo u najavi utakmici, Vojvodina izuzetno opasna. Mada smo dva puta vodili, jednostavno je nemoguće da jednu takvu ekipu, koja ima taj kvalitet da može da postigne gol na različite načine, u potpunosti zaustavite. U svakom slučaju zadovoljan sam osvojenim bodom, a pre svega činjenicom da smo još jednom pokazali da smo u stanju da budemo konkurentni najkvalitetnijim ekipama u prvenstvu. Ekipi Vojvodine želim da nastavi ovi nestvarnu seriju od sada već osamnaest uzastopnih utakmica bez poraza i da ostvari svoje takmičarske ciljeve“ poručio je šef struke Radničkog 1923 Dejan Joksimović.

Iako su propustili lepu priliku da se Novosađanima revanširaju za poraze u prethodna dva prvenstvena okršaja ove sezone, Šumadinci mogu biti zadovoljni činjenicom da i na četvrtoj uzastopnoj utakmici pred svojim navijačima nisu osetili gorčinu poraza.

Takmičarski kalendar je takav da ne ostavlja izabranicima trenera Dejana Joksimovića previše vremena za predah nakon utakmice sa Vojvodinom, s obzirom da ih već u subotu očekuje gostovanje na “vrućem” terenu u Novom Pazaru. 

Izvor: FK Radnički 1923