SportFoto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog zabeležili drugi trijumf

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 18 09 2023

Rukometaši Radničkog su u utakmici drugog kola Super rukometne lige savladali ekipu Obilića na njihovom terenu rezultatom 37:31, poluvreme 18:16 i tako upisali i drugi trijumf u prvenstvu.

Nije imao Radnički dobrih iskustava u duelima sa Obilićem u prošlosti na njihovom bunjištu, tako da su ovoj utakmici pristupili maksimalno skoncentrisano kako se istorija ne bi ponovila. Vitezovi sa Vračara su poznati kao ekipa sa jakim domaćim terenom i tako su i započeli utakmicu. Posle startnog ispitivanja i igre gol za gol, Beograđani prvi stiču prednost od 2 gola razlike (5:3, 7.min), no gosti su imali spreman odgovor u vidu serije 0:3 i vođstva 5:6 (9.min). Već u 16. minutu preko Davidovića Kragujevčani dolaze do 3 gola razlike (7:10), no uporni domaćin dobrom realizacijom prvenstveno Sladića preokretom prelazi u rezultatsku prednost (12:11, 23.min). Momci u crvenom su i na to imali odgovor, zategli su odbranu, poboljšali realizaciju i golom i večeras najefikasnijeg Barudžića ponovo vode (12:15, 25.min). Do kraja prvog dela igre Šumadinci su održavali prednost od 2 do 3 gola i uz zvuk sirene na semaforu je stajalo 16:18.

Radnički je u drugi deo igre ušao čvrsto rešen da već na samom startu napravi veću prednost i otkloni sve sumnje o končnom pobedniku. Nakon 6 minuta igre gosti vode sa 5 golova razlike (17:22) i uz sve napore domaćina održavaju pomenuto vođstvo sigurnom defanzivom i širinom u napadu sve do sredine poluvremena kada je usledio završni udarac. Blic krigom Kragujevčani podižu prednost na 8 golova pogotkom Panića (24:32, 49.min), zaplesao je i neuhvatljivi Barudžić po terenu, tako da je utakmica već tada praktično bila rešena. Promešao je karte šef struke Petronijević, a gosti su rutiniranom i sigurnom igrom priveli duel kraju konačnim rezultatom 31:37 i upisali nova dva boda na svoj konto.

Najefikasniji u redovima domaćina su bili Ilija Sladić sa 7 i Uroš Stanić sa 5 pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Miloš Barudžić sa 13, dok su Boško Stanisavljević i Petar Panić dodali po 6 postignutih golova.

U narednom, 3. kolu Super rukometne lige Radnički će ugostiti višestrukog šampiona, ekipu Vojvodine iz Novog Sada u subotu 23. septembra.

Izvor: SPD Radnički