SportFoto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog poražene na svom parketu

Autor: InfoKG
12:00 | Subota, 07 10 2023

Rukometašice Radničkog su u četvrtom kolu Super rukometne lige poražene na svom terenu od niške Naise rezultatom 25:31, poluvreme 10:17. Nakon nekompletnog kola, Kragujevčanke se i dalje nalaze na osmom mestu sa 2 osvojena boda.

Radnički je sa gošćama iz Niša u godinama iza nas odigrao veliki broj neizvesnih mečeva gde je često odlučivala jedna lopta. Duel je krenuo u izjednačenom tonu (2:2, 4.min), no Naisa prva stiče 3 gola prednosti (2:5, 6.min) pogotkom Jelene Knežević. Smanjile su Kragujevčanke golom u prvom delu igre nezaustavljive Helene Inđić (4:6, 11.min), no iskusnije Nišlike nisu ispuštale prednost iz ruku. Kako je igra odmicala, prednost Naise je rasla i u 26. minutu beležimo velikih 8 plusa za gošće (7:15), dok je sa zvukom sirene na semaforu stajalo 10:17.

Sam start drugog dela je protekao u znaku niških rukometašica, koje ponovo imaju plus 8 (12:20, 36.min). Krenuo je Radnički na sve ili ništa, raspucala se večeras nejfikasnija Željana Radaković i domaćin smanjuje na minus 5 (16:21, 40.min). Neiskorišćen kazneni udarac sa 7 metara pri ovom rezultatu je povratio moral i snagu Nišlikama, koje se vraćaju u meč i ponovo stiču prednost od 6 do 8 golova razlike. Duel je do kraja protekao u mirnijem ritmu, a sa istekom 60. minuta beležimo krajnji ishod 25:31.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Željana Radaković sa 9 i Helena Inđić sa  6 pogodaka, dok je kod gošći titulu najboljeg strelca ponela Teodora Veličković sa 8 postignutih golova.

Igrač utakmice: Anastasija Nedeljković (Naisa).

U sledećem, 5. kolu Super rukometne lige, Radnički putuje u Šabac gde će ih ugostiti domaćin, ekipa Medicinara u sredu 18. oktobra.

Izvor: SPD Radnički