SportFoto: kragujevac.ls.gov.rs - Arhiva

Sve spremno za Kragujevački polumaraton i Trku za srećnije detinjstvo

Autor: InfoKG
11:00 | Subota, 30 09 2023

Humanitarno-rekreativna „Trka za srećnije detinjstvo“, 38. po redu, biće održana sutra od 10 sati ispred zgrade Gradske uprave, a od 11 časova 11. Kragujevački polumaraton.

Kragujevac je ponovo domaćin tradicionalne sportske manifestacije Kragujevačkog polumaratona. To je veliki sportski događaj pod pokroviteljstvom Grada, koji okuplja veliki broj Kragujevčana, takmičara, rekreativaca koji žele da oprobaju u atletskoj disciplini. Kragujevčkom polumaratonu prethodi Trka za srećnije detinjstvo za šklsku decu koja uvek u velikom broju uzimaju učešće, a ove godine očekujemo i veći broj učesnika, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. 

Što se tiče organizacije, tehnički ostaje ista kao i prethodnih godina, trke na 5 i 10 kilometara, štafetni polumaraton i polumaraton, prethodi im Trka za srećnije detinjstvo. U trkama imamo i decu i starije. Najmlađi učesnik je 2014. godište i učestvovaće sa roditeljima, što ukazuje da polumaraton, osim poruke i promocije sportskog duha i negovanja zdravih stilova života, okuplja i porodice i time vaspitava mlade i ojačava porodicu, rekao je organizator, Nenad Luković, predsednik Atletskog kluba Maraton KG. On je najavio učešće takmičara iz BIH, Hrvatske pored Kragujevčana i sugrađana iz gradova regiona.

Trka za srećnije detinjstvo nosi dva aspekta – humanitarni i rekreativni i već 38. godina se realizuje, a poslednjih deset godina radimo zajedno sa našim prijateljima - Kragujevačkim polumaratonom, rekla je Marica Patrnogić, GO Crveni krst. Trkom održavamo brend Crvenog krsta, jer kupovinom startnih brojeva od 100 dinara, gradska organizacija obezbeđuje ono što je najpotrebnije najmlađim i najstarijim korisnicima. Trka je zaista jedan izuzetan dan u Kragujevcu jer se priređuje veliki broj edukativnih i zabavnih sadržaja za decu.